Luki Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Czy da się zrobić tak, żeby animacja chodzenia bohatera i stania, była w jednym object? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Sprite_index ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 O co Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Właśnie odpowiedział na twoje pytanie. Zemrzyj. Jakby co - sprite_index używaj do ustawiania konkretnego spirta - np. przełączania między staniem a bieganiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Po prostu, żeby się obracała, jak jest zmiana lewo-prawo, jak nie idzie to stoi i nie ma animacji iścia, a jak idę, to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 ehh skoro masz osobne animacje postaci czyli w osobnych spritach prawda? Więc ustawiasz np. sprite_index=sprite_chodzi i heros zaczyna "popylać" po planszy i tyle, a potem zmieniasz na sprite_index=sprite_stoi i tyle. Bo chyba o to Ci chodziło? Po prostu, żeby się obracała, jak jest zmiana lewo-prawo, jak nie idzie to stoi i nie ma animacji iścia, a jak idę, to jest. Image_speed... i image_xscale=-1 poszukaj o tym na forum bo już było nie raz btw to dopiero teraz zauważyłem, ale to nie są pytania zaawansowanych <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Pokazał by mi ktoś przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Działasz wg. schematu Typowego Zdesperowanego Początkującego: 1. Pytasz się w jednym zdaniu o rzecz pytaną wiele razy. 2. Nie rozumiesz odpowiedzi. 3. Po podaniu jeszcze mądrzejszej odpowiedzi pytasz się o to samo ale dokładniej. 4. Po wyczerpującej odpowiedzi usera żądasz przykładu. Jeszcze zostało albo zwyzwanie forum za nieudzielenie pomocy albo wystawienie przerobienie przykładu jako gry - i maszyna się kręci. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 On to napisał, i ja wtedy, też pisałem. Dla mnie, to zadanie wygląda już troche na zawansowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 To jest jedno z zagadnień, które wydaje się skomplikowane, ale tylko dlatego że komuś się tu nie chce myśleć trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 to pytanie w dziale zaawansowanym??? Sprite_index to pierwsze o czym wiedziałem, a jestem początkujący(LOL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 @UP: po kiego grzyba piszesz cos takiego? Twoj post nie wnosi nic do tematu, uwazaj bo kolejnym razem bedzie warn :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 To ja nie stety tak szybko się o tym nie dowiedziałem. Może by dał lepiej link, albo poradę :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 omfg lol https://gmclan.org/up3078_11_cb.html nie wiem czyje to, nie dodawaj mnie do credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dzięki, ale coś mi nie działa.Zresztą sami zobaczcie.Wejdźcie do mojego katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dzięki, ale coś mi nie działa.Zresztą sami zobaczcie.Wejdźcie do mojego katalogu. Fajnie ale co komu po pliku .gb1 <_< Daj gmk czy tam gm6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 gb1 tez da rady :) ale widze , że ty nigdy kopi nie robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Jak to do mnie, to skąd niby widzisz :P ? Jeśli to do mnie. Mógłby mi ktoś to zrobić? Albo napisać jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 a wiesz co to GML ? Bo jak nie , to nie ma sensu ci tego mówić . Może zadowoli cie klocek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 No bez takich Firemark <_<.Może byś lepiej ściągnoł to i naprawił, albo chociaż powiedział dlaczego tak się robi. Wiem co to jest GML(GameMaker Language :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Nie sądzę, żeby gb1 dało się poprawić. Tyle tam różnic....Wiele działać nie powinno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Nie możecie pobrać moją gre przez winrar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Nie możecie pobrać moją gre przez winrar? Wut? nie nie możemy bo nie wiemy nawet o co Ci teraz chodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ocb? E: Sorry, postu lenina nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Nie możecie pobrać moją gre przez winrar? wow to jakaś nowa odkryta ameryka? winrar nie służy do pobierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi