Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Jak w temacie... dlaczego transitions nie działa?... Początkowo otwierając grę za pomocą GM6 wszystko chodziło normalnie, ale gdy użyłem GM7 gra się zatrzymuje (jak by zawiesza) na czas tego 'przejścia' po czym pokazuje się następny room, a efektu nie było... wtf? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ale korzystasz z klocków czy kodami lecisz? jak kodami to go podaj ;) btw to ja nigdy takiego problemu nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Tfu... zwykły kod... transition_kind = 1; Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 chodzi normalnie, ale jak masz 2 identyczne roomy to nie zauwazysz roznicy. ( tak zaobserwowalem u mnie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ale jak masz 2 identyczne roomy to nie zauwazysz roznicy Żartujesz... :] Chyba mnie pomyliłeś z tuxmanem... Nie wiem co się dzieje, po prostu przy kolizji z pewnym obiektem powinno przeskakiwać do następnego roomu z efektem przejścia... Jak już mówiłem, w GM6 normalnie chodziło,.. no ale projekt zamieniłem na GMK i w trakcie efektu gra się 'zacina' po czym gwałtownie przeskakuje na następny room... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no napisalem ci tak bo szukalem wyjasnienia - u mnie wszystko normalnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 u mnie wszystko normalnie chodzi No i problem w tym, że u mnie nie... przejrzałem wszystkie powiązania między obiektami które mają jakikolwiek związek z przejściem do następnego roomu... wszytko jest prawidłowe... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 no ale wlasnie nikt ci nie powie co masz zrobic bez szczegolow, napewno masz jakis blad w kodzie albo cos sie zrabalo jak konwertowales z gm6 na gm7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Błędu w kodzie nie mam, bo nie tknąłem go nawet patykiem, od czasu gdy wszystko działało, do teraz. Jedyna rzecz jaką zrobiłem, to otwarcie pliku GM6 za pomocą Game makera w wersji 7. I wszytko się zrąbało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 pokaz projekt ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Pogięło cię? (bez obrazy rzecz jasna) W życi nie dam "Pana Ziemniaka" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dodaj do Extensions: GM Room Transitions :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dodałem dawno temu i nic to nie zmieniło. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi