Crackkk-GM Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Tak mam za każdym razem gdy wybiorę a, lub b, z opengl i reszta jest git... PS: Przeinstalowywałem directa i to nic nie dawało :/ Wie ktoś co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Po prostu musisz przekompilować DLLa Irrlichta z włączoną obsługą Direct3D 9.0c - aby to zrobić, musisz dodatkowo jeszcze posiadać DirectX SDK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @UP: ok dzięki, zassysam SDK z microsoftu... PS: później powiem czy działa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Musisz jeszcze zassać Source Irrlichta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 @UP: na ich stronie jest?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 W SDK Irrlichta ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 To samo :/ PS: Kurde nawet nie mogę skompilować przykładu z gamedev w dev-c++ To dodałem do linkera: -d3d9.lib -d3d10.lib -d3d10_1.lib -d3d10_1d.lib -d3dx9.lib -d3dx9d.lib -d3dx10.lib -d3dx10d.lib -d3dxof.lib -ddraw.lib -dinput8.lib -dsound.lib -DxErr.lib -DxErr9.lib -dxgi.lib -dxguid.lib -X3DAudio.lib -xapobase.lib -xapobased.lib -XAPOFX.lib -XInput.lib A błąd: [Linker error] undefined reference to `GetStockObject@4' [Linker error] undefined reference to `Direct3DCreate9@4' ld returned 1 exit status C:\Dev-Cpp\Makefile.win [build Error] [Projekt1.exe] Error 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 [Linker error] undefined reference to `GetStockObject@4' Spróbuj dodać gdi32.lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Dalej to samo :/ linijka z kodem: if( NULL == ( g_pD3D = Direct3DCreate9( D3D_SDK_VERSION ) ) ) i w logu: [Linker error] undefined reference to `Direct3DCreate9@4' ld returned 1 exit status D:\Documents and Settings\xxx\xxx\xxx\Makefile.win | [build Error] [1.exe] Error 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To dodałem do linkera: -d3d9.lib -d3d10.lib -d3d10_1.lib -d3d10_1d.lib -d3dx9.lib -d3dx9d.lib -d3dx10.lib -d3dx10d.lib -d3dxof.lib -ddraw.lib -dinput8.lib -dsound.lib -DxErr.lib -DxErr9.lib -dxgi.lib -dxguid.lib -X3DAudio.lib -xapobase.lib -xapobased.lib -XAPOFX.lib -XInput.lib To mówi samo za siebie... dodawanie bibliotek pod 9 i 10 + jeszcze do tego wersje dla release i debug jednocześnie... + ddraw... podsumowując linkuj z tym co rzeczywiście jest potrzebne a nie z all co Ci przyjdzie na myśl.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @UP: ale mam nawet tylko d3d9.lib i jest to samo >_< PS: w Code:Blocks jest to samo... ale nie w vc++ 2008 express no ale ja nie chce tego IDE używać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Tradycyjne pytanie.. masz w ide podane ścieżki do SDK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @Will: :) Powiedz gdzie to ustawić? =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Tools --> Compiler option ---> zakładka directories W dev to chyba tu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Pododawałem i nic... tzn. to samo ciągle jest : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Pododawałeś wszystko tzn. Binaries, Libraries, C Includes, C++ Includes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Dodałem wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jeżeli masz deva to o ile pamiętam do niego potrzeba specialną wersje.. Poszukaj sobie w necie na pewno znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @UP: ale czego specjalną wersję? nie mów, że SDK :unsure: Jeżeli tak, to już wolę używać... vc++ express :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 http://devpaks.org/details.php?devpak=136 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ok wcisnąłem na ikonkę xD zainstalowałem... potem wyskoczyło mi takie okienko z ikonkami (paczki) i co teraz zrobić? nacisnąć na którąś ?? =] @PS: To samo ciąąąąąąąąągle =( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 omg zmień ide.. nie masz pojęcia co robisz.. zainstaluj vc, dev do pracy z d3d sie nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 No właśnie więc nie lepiej przerzucić sie na OpenGL ? :jezor: Crack z vc to se chyba nie poradzisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi