TeoTN Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Dwa pytania mam (żeby nie zakładać osobnych tematów :)): 1. Czy w GM'ie jest funkcja modulo bądź ktoś ma pomysł jak ją wykonać??? 2. Jaki znak w kodowaniu stringów GM'a odpowiada enterowi w UTF-8??? (Praktyczniej rzecz biorąc: Mam stringa z enterami w postaci "#" i chcę je zapisać do pliku w formacie *.txt o kodowaniu UTF-8, zamieniając "#" na znaki entera w UTF-8 :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 enter = chr(13) + chr(10) modulo ? napisz chociaż co to :P E2: GML 10 div 3 //dzielenie bez reszty 10 mod 5 //reszta z dzielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Modulo to nie funkcja tylko operator, TeoTNie ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Co do entera, chr(13). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 @Marmot: Zmęczenie :/ Faktycznie operator. @All: Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi