johny13 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Mam sprite o nazwie Hero i bagaz o nazwie Bagaz :P Chce zeby moj bagaz podazal za Hero o kilkanascie pixeli od Hero w prawo w dol :) ale nie wiem co trzeba dokladnie wpisac i w co . Bardzo prosze o pomoc. Iwem ze jest wiele przykladow ale chcialbym caly kod gotowy bardzo was o to prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 to ma być pytanie zaawansowane?? :boxed::boxed: po prostu narysuj go tam... draw_sprite( sprite_index , -1 , x , y) draw_sprite( bagaż , -1 , x + 5 , y + 6 ) proponuje usuwanie takich tematów, albo przenoszenie ich do działu: "1000krotnie zadawane" czy cuś xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 niechodzilo mi o Sprite hero tylko o obj. Hero zle napisalem sorki chodzi mi o to zeby bagaz(obiekt) podazal za hero(obiekt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 w step bagażu: x = hero.x + 5 y = hero.y + 10 nie dobijaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 A jeżeli to ma być rozbudowany projekt RPG/MMORPG to proponuję od początku nie obciążać gry i użyć alarmów co 2-3 stepy (no chyba, że room_speed jest mniejszy niż 70, to może odczuwalnie zmienić czas reakcji bagażu xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi