Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam :) Mam uploader na mojej stronę www i czy jak ktoś będzie wrzucał pliki do mojego uploadera to może mnie ktoś pozwać do sądu ? Bo jak ma się hosting stron www no to wiadomo trzeba mieć firmę a jak jest z uploaderem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mam uploader na mojej stronę www i czy jak ktoś będzie wrzucał pliki do mojego uploadera to może mnie ktoś pozwać do sądu ? Bo jak ma się hosting stron www no to wiadomo trzeba mieć firmę a jak jest z uploaderem ? Nie, nikt nie ma prawa cię pozwać. Za co niby miałby cię pozwać - za używanie hostingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 No tak ale czemu jak ktoś ma hosting stron www a nie ma firmy to mogą go pozwać do sądu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 No tak ale czemu jak ktoś ma hosting stron www a nie ma firmy to mogą go pozwać do sądu ? Za co? Za to, że używa hostingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Nie chodzi mi oto że jak ktoś zrobi hosting tak jak yoyo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Może mu chodzi o to, że on stworzył płatny hosting www i sprzedaje konta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 lol, ja mam z 10 stron z hostingami (w tym jedna płatna ^^) mam chyba na boo.pl... I jeszcze nikt mnie nie pozwał do sądu. Kto Ci takich głupot naopowiadał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 @Ghost Zamknij się. ------------------------------------- http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=56705&view=next O coś takiego mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mistrzu, do puki czegoś nie sprzedajesz to nie potrzebujesz firmy. Taka polityka ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 A jeżeli darmowy hosting ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 @Ghost Zamknij się. ------------------------------------- http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=56705&view=next O coś takiego mi chodzi ŻAL! Uploader a hosting to co innego :P Edit: Ranmus, czy Ty masz firmę? założe się, że nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Czy darmowy hosting się sprzedaje? Zastanów się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ok mam uploader strona to http://tutorialweb.eu/uploader i za niedługo zamówię domenę na przykład http://uploaders.pl i dam ten sam skrypt co jest na http://tutorialweb.eu/uploader i użytkownicy będą wrzucać pliki i dawać innym żeby ściągali i to jest LEGALNIE ? Aha i czy na hostingu http://inwestnet.com będę mógł to dać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 a ja powiem jeszcze raz... Mistrzu, do puki czegoś nie sprzedajesz to nie potrzebujesz firmy. Taka polityka ;/ do puki będzie darmowy to może działać bez firmy. zadaj sobie pytanie... DLACZEGO to miało by być nie legalne ;/? dodajesz tylko odpowiednie formułki, że nie jesteś odpowiedzialny za to co użytkownicy UPLOADUJĄ i już ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ok mam skrypt taki jak jest na mojej stronie http://tutorialweb.eu/uploader i jak się wejdzie na tą stronę to jest uploader a w lewym górnym rogu pisze "phUploader 1.2 - Powered By phUploader" i czy mogę to usunąć i napisać "Uploaders" ? I czy mogę usunąć też stopkę "©phUploader" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 zależy od licencji uploadera. Do puki niczego nie sprzedajesz to wszystko jest CACY! KaPiSzI!!?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Nie,bo to łamanie praw autorskich. Copyrighty muszą być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Nie możesz. Napisz własny uploader. Inne sux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 adam014: chyba, że licencja uploadera dopuszcza usunięcia copyright ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 @UP: Ale to by było bez sensu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 On nie pyta czy był by sens tylko czy jest to możliwe nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Możliwe, ale raczej nie stosowane :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Jeżeli uploader jest na licencji GNU GPL to jak najbardziej może wykasować z tego co się orientuję ;p . A jak public domain to na 100% może ;p . Jednak, jeśli jest znaczek copyrighta, to to na pewno nie jest GNU GPL, żaden GPLowiec by copyrighta nie postawił, prędzej copylefta ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi