Greg000ry Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tutaj jest mój projekt: https://gmclan.org/up4189.html Coś się zepsuło bo teraz nie chce mi wejść gra a jak wcześniej działało to źle chodziły sprity gdyż jak miał stać to był sprite jak leciał, a miałem dobrze ustawione... Co mam zrobić aby było dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Pokaże wam swój kod. Ściągnijcie go i zobaczcie, dlaczego to nie działa? Nie wiem, gdzie tu jest błąd. Każdy z nas ma swój kod i swoje błędy. W twoim kodzie błędy możesz znaleźć tylko ty sam - zrobisz to najszybciej i najlepiej, bo już go znasz. Nikt nie będzie analizował dziesiątek czy setek linii twojego kodu albo całego projektu. <_< Dlatego napisz co takiego pozmieniałeś, z czym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 wstaw w create: speedH = 0; speedV = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg000ry Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 dzieki juz dziala ;] A przy okazji jak mogę zrobić by animacje się obracały ? bo mam w grze w prawą stronę a chce żeby bez kolejnego wklejania było na lewą... Jaki jest na to kod ? A po za tym moja postać strasznie wysoko skacze chociaż że mam if ! place_free(x,y+1) {vspeed = -10} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Można obrócić sprite'a, ale będzie wtedy do góry nogami. Najlepiej skopiować całe sprity z animacjami i w edytorze poobracać masowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi