Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Tytuł: Moja pierwsza gra Gatunek: Gra ala'pacman Opis: Moja pierwsza czekolada. *STEROWANIE STRZAŁKAMI *wł muzyki ''SPACJA'' *restart gry ikonka w lewym górnym rogu Download: DOWNLOAD Rozmiar pliku: 15 mb Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Ja Grafika: GameMaker Muzyka: ''Beattraxx-Ice Cube ( extended club mix)'' Screeny: http://img179.imageshack.us/img179/6203/fefervferverfko7.7b76402d37.jpg[/iM [brak] Mam dziś za***iście dobry dzień, no ale w końcu nie torujemy drogi nowym, nie? :) radze dodać screeny. I dac gre na uploader GMClanu. ΨΧΞ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Już widzę że autor temat dał sobie 5/5 ;] Grafika Game maker Ukradziona z innych przykładów, którym nawet nie dałeś creditsów. W to się po prostu nie da grać, masa błędów, postać się zacina. 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Lol, gdzie screeny?? :blink: Do tego duży rozmiar (16 MB) :o Jak ściągnę, to ocenę dam w edicie ;) EDIT: Nie no kiepska gra :/ Zalety: Brak Wady: [-] Marna grafa [-] Długi czas ładowania (1 minuta) [-] Postać chodzi za wolno [-] Jak dotknę ducha, to bohater znika zamiast odjąć życie i postawić go w miejsce startu Ocena: 2/5 za to, że to twoja pierwsza gra chociaż :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Grafika Game maker już samo to odrzuca... a więc tak: - postać czasem się zatnie na ścianie. - oczoje*ne tła plansz - wolę zwykłego pacmana restart gry ikonka w lewym górnym rogu - w drugiej planszy na przykład już tego nie ma ocena: 1/5 Nie wstawiajcie swoich pierwszych gier na gmclan! I tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Tak jak poprzednicy, grafika beznadziejna i z GM, tła plansz są naprawdę "oczokochające" i w ogóle podrobiony przykład. Naprawdę nie wystawiajcie swoich pierwszych gier na GMCLAN... 1/5. A poza tym sam sobie wstawiłeś 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ogólnie SYF! bo... Wady: [-] Marna grafa [-] Długi czas ładowania (1 minuta) [-] Postać chodzi za wolno [-] Jak dotknę ducha, to bohater znika zamiast odjąć życie i postawić go w miejsce startu I jeszcze do tego duchy na siebie wchodzą... A to jest źle... Nie da się grać ogólnie. Nie oceniam bo siara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 @UP: Normalnie mnie powaliłeś haha... Wiesz, że to są te same linki?? <haha>... Tutaj jest moja wina bo przepisujac pod szablon nie zauwazylem ze sa te same. I prosze nie nabijac sie tak ostro. W koncu to pierwsza gra, jest nowy, nie wiedzial co robic, a chcial sie ujawnic, wiec tylko pogorszycie sprawe. GM jest dla kazdego, ale nie kazdy rodzi sie z talentem do pisania gier - niektorzy sie musza go nauczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Doopna grafika, strasznie wielki rozmiar jak na taką grę, bugi... 5/5 ;) ojej.. raczej jeden :thumbsup: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Po pierwsze : za to że postawiłeś sam se 5 gwiazdek obniżam ocene o 1 grafika 1/5 muzyka BRAK fabuła 1/5 wykonanie 1.9/5 gdybyś nie wstawił se 5 gwiazdek było by 2 ale że wstawiłeś ocena końcowa 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 muzyka BRAK Przecież jest muzyka. fabuła 1/5 Przecież nie ma fabuły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A czy Beattrax pozwolił Ci korzystać ze swojej muzyki? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 @UP: A czy On sprzedaje swoją grę? Daje jasno do zrozumienia że CAŁA gra jest jego? Nie? To nie ma co sie bać że jakiś Beattrax go do sądu pozwie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 A czy Beattrax pozwolił Ci korzystać ze swojej muzyki? :huh: TAK Mam 10 lat a tym programem bawie sie 4 dni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 @UP: Tutaj akurat ryzykownym jest chwalić się tym ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Wat? Nie słychać wcale tej muzyki. :| 1. Nieciekawe 2. Brzydkie 3. Nudne 4. Trywialne 5. Za dużo zajmuje W matematycznym rozrachunku - 1/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Wat? Nie słychać wcale tej muzyki. :| 1. Nieciekawe 2. Brzydkie 3. Nudne 4. Trywialne 5. Za dużo zajmuje W matematycznym rozrachunku - 1/5. Mówiliście mi, że GM jest dla wszystkich. Ale czy 10-cio latek jest w stanie zrobić grę w którą się da grać? :huh: Więc po co te zbędne słowa twardej krytyki? :huh: Rozumiem, żeby powiedzieć raz, że się nie podoba, ale nie żeby od razu rzucać takimi komentarzami. Wstrzymuję się od oceny ze względu na ten wiek i ze względu na rozpoczęcie pracy w GM. Życzę Ci powodzenia w tworzeniu gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Przecież jest muzyka. Przecież nie ma fabuły... ja muzyki nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie wstawiajcie swoich pierwszych gier na gmclan! niech wystawiają,pod warunkiem ze to jest GRA a nie jakiś syf :/ gry nawet nie ściągałem ponieważ nie chce psuć sobie humoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ja muzyki nie słyszałem ale jest myzyka muśisz naciskac spacjije :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nikas ma racje, ilu to kretynów zalogowało się tu tylko po to żeby pokazać nam swoją "grę" za która i tak dostają 1/5 no to super sposób na muze nie mogłeś dać w create sound loopa ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jA chce sie jescze zapytac bo robie nowa gre jak zrobic bo robie samochodowke i niewiem jak zrobic aby samochod obkrecal sie w naturaLNY SPOSOB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 daj orgina na center i daj przy skręcaniu image_angle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 daj orgina na center i daj przy skręcaniu image_angle jakie orgina ? Napisz od poczatku do konca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jak masz sprita to weź właściwości sprita i tam jest takie coś jak orgin i wciśnij przycisk CENTER zrób objekt obj_car w step daj GML image_angle=direction a przy sktęcaniu: GML direction+3 image_angle+3 i to wszystko odnośnie płynnego skręcania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 tego w sprite preporties. Lolik szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jeśli ci to nie wystarczy to dam Ci przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oksit Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 FATAL ERROR in action number 4 of Step Event for object object6: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: direction+3 image_angle+3 at position 10: Assignment operator expected. Lepiej daj ten przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 to GML image_angle+3 jest nie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 GML direction+=3 image_angle+=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jak masz sprita to weź właściwości sprita i tam jest takie coś jak orgin i wciśnij przycisk CENTER zrób objekt obj_car w step daj GML image_angle=direction a przy sktęcaniu: GML direction+3 image_angle+3 i to wszystko odnośnie płynnego skręcania Dziwny ten kod anie przypadkiem w step daj GML image_angle=direction a przy sktęcaniu w lewo: GML direction-=3 i w a prawo: GML direction-=3 (bądz na odwrót) bez image_angle+3 po co to w ogóle jest ? edit:A no i orginy nie zapomnij w spriće dać na center Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi