Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Otóż mam w RichEdit w evencie OnChange, warunek który sprawdza czy zmienna IsHtml = true. Jeśli wartość się zgadza wykonuje akcję kolorowania składni HTML. Ale tutaj jest jakiś błąd: Gdy napiszę coś w RichEdit (warunek się zgadza) to kolorowanie składni uruchamia się co step ( :jezor: ) aż do wyświetlenia erroru. Jak zrobić aby ta akcja wykonała się tylko 1 raz? Chciałem to zrobić na zmiennych, ale wy wymyślicie pewnie lepszy sposób bo po co zaśmiecać pamięć zmiennymi. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 coś na zasadzie IsHtml = true and Kolorowanie = false. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 coś na zasadzie IsHtml = true and Kolorowanie = false. Że tak powiem... Co? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dodaj dodatkowy warunek i dodatkową zmienną. Dzięki której wykona się to tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dodaj dodatkowy warunek i dodatkową zmienną. Dzięki której wykona się to tylko raz. Czyli jak? Możesz podać kod? Ja swój wypróbowałem i kicha! Ciągle to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 var Form1: TForm1; IsHtml: boolean; kolorowanie: boolean; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin if IsHtml = true and Kolorowanie = false then begin ShowMessage('Test'); end; Masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 @up: no prawie: var Form1: TForm1; kolorowanie: boolean; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin Kolorowanie := true; end; procedure costam(IsHtml:boolean); begin if (IsHtml = true) and (Kolorowanie = true) then begin ShowMessage('Test'); Kolorowanie := false; // zeby juz nie wykonalo sie 2 raz :P end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nom dokładnie o to mi chodziło :) Może mało obrazowo powiedziałem, ale niektórzy załapali od razu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi