Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam jestem tu nowy i nie zbyt zaawansowany w GM.Ale chciałem się zapytac jak zrobic obracają cy się objekt po którym można chodzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 W platformówce ? Normalny solid ( object ze zaznaczoną opcją "solid" ) + do step: GML image_angle += 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zależy... Jak masz PRO to tak jak pan Snake napisał... Ale jeżeli nie... to... musisz zrobić animowanego sprita... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 obracanie to image_angle-=2 z tym że to jest dostępne w wersji pro. po którym można chodzic? ?? E: Coś mi się wolno odpowiedź wysyłała ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 ale mi chodzi coś w stylu wiatraczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Jakiego wiatraczka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 To daj sprite wiatraczka o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 no tak jak byś widział wiatrak z przodu to ma się tak kręcic http://img66.imageshack.us/img66/6427/uploadgx2.png Edit:Mam sprite wiatraczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Erm... wycentruj sprite'a ? ( przycisk "center" w sprite properties ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 no tak jak byś widział wiatrak z przodu to ma się tak kręcic przecież masz już podane wszystko więc jaki jeszcze problem? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 thx sjnake!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 a jeszcze jedno zeby nie zakladac nowego tematu. ja zrobic zeby pracyzyjnie mi kolidowalo z playerem? sorry za duble posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zaznacz precise collision checking w sprite properties ( sprite playera i wiatraka ) o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter12 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 juz sobie sam poradzilem:P nie dalem kolizji wiatraka u playera:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaden22 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 hehe, robisz zręcznościówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi