damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 jak zrobić,że np.jak przejade np.3 okrążenia to przenosi mnie do następnego roomu.czy jest jakiś kod na to i gdzie go mam wstawić?? i jak zrobic kolizje z obiektem(ściane) daje solid w obiekcie i nic. jest na to kod i gdzie go mam wstawić?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ale kolizję musisz zaznaczyć też w ścianie! To bardzo important, że tak powiem... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 jak zrobić,że np.jak przejade np.3 okrążenia to przenosi mnie do następnego roomu.czy jest jakiś kod na to i gdzie go mam wstawić?? i jak zrobic kolizje z obiektem(ściane) daje solid w obiekcie i nic. jest na to kod i gdzie go mam wstawić?? :( Co do pierwszego, to najprostszy sposób jaki na to jest to: Zrób jakiś obiekt, np.: obj_check Create GML okrazenie = 0 Step GML if (okrazenie == 3) room_goto_next(); Kolizja samochodu z obj_check GML okrazenie += 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Do pytania drugiego zrób tak: Zaznacz Solid w ścianie. Wklej następujący kod do kolizji ze ścianą: GML speed=0 Powinno wszystko chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 dzieki. musialem wiedzec jak sie to robi,bo robie gre wyscigowa,narazie demo,ale zawsze cos :jezor: jak zrobie to wstawie w dziale chyba demo :jezor: dziex :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Co do pierwszego, to najprostszy sposób jaki na to jest to: Zrób jakiś obiekt, np.: obj_check Create GML okrazenie = 0 Step GML if (okrazenie == 3) room_goto_next(); Kolizja samochodu z obj_check GML okrazenie += 1 FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: if (okrazenie == 3) room_goto_next(room1); at position 41: Wrong number of arguments to function or script. o co chodzi?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 a nie powinno być: "if (okrazenie == 3) room_goto_next();"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 eh,nic nie działa, gra jest w uploaderze,nazywa sie rally,pomoze mi ktos?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi