Sirluki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Cześć, znów mam pytanie. Tworzę w programie screena jednego obiektu i chciałbym za pomocą get_save_filename() go zapisywać. Problem tkwi w tym, że kiedy to robię to powstaje plik bez rozszerzenia. Wcześniej miałem taki kod: GML zapisanie=get_save_filename('Stan gry|*.bmp',0); screen_save(zapisanie) ale tworzyło plik bez rozszerzenia, więc dodałem: GML zapisanie=get_save_filename('Stan gry|*.bmp',0); zapisanie=filename_change_ext(zapisanie,".bmp") screen_save(zapisanie) I teraz mam plik z rozszerzeniem, ale tylko *.bmp. Chciałbym zrobić za pomocą get_save_filename() zapisywanie tego screena, ale w wybranym formacie. Proszę o pomoc, bo nie wiem jak to zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 gm zapisuje TYLKO i wylacznie do bmp - zmiana rozszerzenia nic tutaj nie da jesli tego sprobujesz. do konkretnych formatow jest konwerter w dllach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 gm zapisuje TYLKO i wylacznie do bmp - zmiana rozszerzenia nic tutaj nie da jesli tego sprobujesz. do konkretnych formatow jest konwerter w dllach :) :mellow: Nie wiedzialem. Możesz polecić jakiegoś dll'a? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 img.dll widzialem u Pietera w beltgeneratorze - spytaj go jak go uzywac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 może to? http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=305640 PsichiX, mi się wydaję, że Pieter pozmieniał nazwy dlli, wszystkie nazywają się jakoś tak prosto :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 po co komu oryginalne nazwy =P taką dewizę mam... ale do credits dodaje ofc =P poza tym marek nie korzystam z tego GMFI: FreeImage Wrapper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 no to bach http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=98065 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzięki bardzo :D Skorzystam z GMFI: FreeImage Wrapper :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi