Fallord Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam, Poszukiwany jest jakiś aktywny grafik do nowego projektu rpg w stylu retro. Przykład takowej grafiki: http://www.viridiangames.com/images/whatgameisthis10.png Pozdrawiam Serdecznie. P.S: Gra będzie "opatrzona" logiem Sunline-Studio i to właśnie to studio, jest odpowiedzialne za stworzenie gry. Nasze RPG oczywiście tworzone jest w Game Makerze. Chętni proszeni są o zgłaszanie się w tym temacie lub na pw. Nad gra pracuję: -Fallord (Programista, tworzenie i edycja map) -Webzir (Scenarzysta) Ostatnie wiadomości: -Postanowiliśmy lekko odświeżyć grafikę do podanej na screenie na dole. Gra będzie miała grafikę retro z lat 90 - Zrezygnowaliśmy natomiast, z bardzo starej grafiki dosowej(Patrz wyżej). Nie mniej jednak gameplay gry zostaje taki sam - Trzymajcie kciuki, bo zapowiada się super ! Obecni Kandydaci: -Pawlik -KubaGM Kandydaci którzy zrezygnowali: -Raperr Pierwszy screen z produkcji: http://www.gmclan.org/uploader/2271/screen.png Credits: -Snake -Morgo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 scenarzystą mówisz? jeszcze lepiej jakbyś jakąś wstępną fabułę podał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na ogół to ma być erpeg w stylu starej ultimy, z grafiką retro i prostą aczkolwiek porządną grafiką. No właśnie scenarzysta miałby się zająć fabułą, tworzeniem scen, wnosić poprawki do map, pisać dialogi itp. Więc konkretnej na razie fabuł nie ma. Chciałem tylko zobaczyć czy są jacyś chętni a wtedy weźmiemy się za to pełną parą. Powiem jeszcze, że programista ze mnie dosyć cienki(Patrz stare demo Sentimentala), więc to projekt na którym "będę się uczył". Nie wymyślałem, z góry tytułu - tytuł będzie jak będzie scenarzysta. To tyle, Pozdrawiam.? EDIT: Znalazłem nowy screen : http://farm2.static.flickr.com/1255/148387..._aa5cd76092.jpg Grafika ma być wykonana we właśnie takim stylu, Ktoś chętny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Otóż razem z Fallordem wziąłem się za ten projekt. Jak to powiedział Fallord: pilnie poszukujemy grafika Rola grafika to edycja grafiki, tworzenie spritów (postaci, potworków, itemków etc) A tu patrzcie jaką nie fajną grafikę mamy teraz ;< http://www.gmclan.org/uploader/2271/screen.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Mogę wam w czymś tam pomóc... To co zrobiłem macie tu: http://bagno.deviantart.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 miałby się zająć fabułą, tworzeniem scen, wnosić poprawki do map, pisać dialogi itp. błeech za dużo jak dla mnie :P Ja to mogę co najwyżej jakąś fabułę sklecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Bagno - No dobra - Ale tutaj liczy się bardziej pixelart, a na deviant arcie nie ma nic z pixelartu. Pokaż próbkę swoich umiejętności - a masz szansę, że dostaniesz się do projektu(O ile ktoś Cię nie wyprzedzi) Dokładniej gra ma być na zasadach starych dobrych erpegów, z lekko odświeżoną grafiką (Patrz screen) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Bagno - No dobra - Ale tutaj liczy się bardziej pixelart, a na deviant arcie nie ma nic z pixelartu. Pokaż próbkę swoich umiejętności - a masz szansę, że dostaniesz się do projektu(O ile ktoś Cię nie wyprzedzi) Dokładniej gra ma być na zasadach starych dobrych erpegów, z lekko odświeżoną grafiką (Patrz screen) No to kupa. Nie znam się na pixel arcie, tylko grafika rastrowa :P Ja mógłbym wam zrobić menu, huda i takie duperele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wiem, że to nie pasuje to do grafiki rastrowej, ale może udało by Ci się zrobić mapę (coś w stylu TAKIM)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Gdybym to rysował na papierze to bez problemu, a tak to lipa. Niedługo wezmę się za grafikę wektorową, bo w rastrowej już sporo umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 W sumie mógłbyś zrobić menu i hud - tylko musiał byś nałożyć na końcu efekt "pixelowania" tak, zeby to wyglądało na "niby" pixelart. Edit: Bo jak wiadomo, gra ma być w stylu grafiki retro - Więc super bajeranckie menu nie będzie tu w żadnym stopniu pasowało. To jak ? Chętny ktoś ? :) Znaleźli się dwaj kandydaci - Czekamy na pracę chłopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 A jaki rozmiar "kwadracika"? 16x16px? Chyba wiesz o co chodzi?... taka gra 'retro' jest ułożona w siatce a ja chcę wiedzieć jaki jest rozmiar jednego kwadratu... :) A,... i jest jakieś ograniczenie kolorów ?... 32 bity, 16 bitów czy może 256 kolorów?.. albo nawet 2 ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Tak, już to chyba mówiłem, że "jeden kwadracik" to 16x16. Hmm, nie wiem dokładnie jakie kolory. Tak, żeby pasowało do klimatu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zrobię bajerancką grafikę i przemodzę ją do stylu retro :) Z tym, że wy chcecie kogoś do teamu? Ja niestety mam własne studio ale mogę wam czasem pomóc, oczywiście w Creditsach musi być PB Game Studios ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dam znać dzisiaj - Aktualnie Snake zajął się tworzeniem grafiki do menu - więć narazie Tobie dziękujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wykreowałem jakiegoś spaśnego smoka... :o Coś w tym stylu jak to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Idealne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Obecni Kandydaci: -Pawlik -Raperr Fallord ja kilka grafik mogę wykonać ale na kandydata do teamu się nie załapuje ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jak nie chcesz, nie musisz być w teamie - Możesz po prostu dostarczyć kilka grafik, bądź zostać grafikiem projektu, nie teamu ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Już mam 1 projekt ^^ więcej nie chce zrobie kilka grafik tak dla Skilla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 KubaGM - A może Ty chciałbyś zostać grafikiem w naszym projekcie ? Dodaję Cię na listę kandydatów - jak by co, to daj znać w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Powiem tak... obrazek o rozmiarze 16x16px to góra 3 minutki... więc jeśli czegoś trzeba... mów śmiało... ;) EDIT: Taki górski goblin... Jak chcesz, to w gm'ie jest taki bajer... dzięki niemu zrobisz kilka rodzajów tych wszelakich stworów... nazywa się to chyba 'colorise partial'... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ok - Tylko jak dajesz grafiki to nie tutaj na forum - Proponowałbym na PW albo kontakt ze mną na gg. Grafikę 16x16 wykonuję się bardzo szybko - więc mógłbyś się podjąć zadania :) Jak możesz skasuj obie grafiki z forum, to pewnie je wykorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Takze moge pomoc, pare moich grafik jest tu www.sabikku.deviantart.com , ale większość można znaleść tu: http://rmsite.c0.pl/download/sabikkunaruto.html i http://rmsite.c0.pl/download/sabikkuhk.html . Jeśli jeszcze potrzebujecie pomocy to do klateczek 16/16 mógłbym pomóc w robieniu ikonek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Szczerze to trudno mi uwierzyć abyś sam je wykonał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 E? Mówisz o linkach co podałem czy o tym że nie podołam pomóc twórcom O.o? Co do moich wcześniejszych prac to bluuuźnisz bracie bo są autorskie i tyle >.< A w pomocy to po prostu mam chęci i czas więc się pytam czy już wybrali grafika, czy może sam projekt padł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 A może jakąś graficzkę 16x16 ? Te arty mnie nie przekonują xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 No, zrobiłem co mogłem :P :) , powiedz czy jestem na wystarczającym poziomie by coś pomóc ^^ , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Jesteś na bardzo wystarczającym poziomie by nam pomóc. Odezwę się na gadajcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Grę robi aktualnie tylko Webzir. Chciałem z nim współpracować jako grafik ale fabuła nie przypadła mi do gustu (i wszystkie założenia świata) więc grafikiem nie jestem ;) . Zgłaszajcei się dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi