trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 czy da sie zrobić aby układ współrzędnych obracał sie wraz z bohaterem? chciałbym aby pocisk wystrzeliwany był z lewej reki jest to pozycja 0,-20 kiedy kierunek =0 wszystko ok ale gdy =270 to juz ten punkt znajduje sie ze plecami bohatera, da sie to jakos obrucic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 uzywaj direction przy obracaniu, ta funkcja obraca wszystko (nawet grawitacje xP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 czyli jak? jak mam istance_create(x,y,obj) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zrobiłem mały przykładzik: https://gmclan.org/up1717_11_Point.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 lengthdir!! :P poszukaj sobie, albo sprawdź sobie mój temat, który kiedyś zakładałem :P https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12006&hl= ;) wystarczy tylko chwile pokombinować z tymi wartościami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 dzięki za przykład, co do lengthdir to kombinowałem (żeby nie było że od razu na forum wale) :P ale nie mogłem dobrać wartości i albo mi jakieś skośne wychodziły albo elipsy w ogóle zanim o cos zapytam staram sie szukać pomocy w helpie albo kombinować, co prawda rzadko mi sie udaje ale czasem cos wychodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 mi jakieś skośne wychodziły albo elipsy i dlatego w tym linku co podałem jest jak to zrobić, żeby te elipsy nie wychodziły ;) i wtedy z wartościami już wielkiego problemu nie ma, wystarczy minuta zabawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi