Nx Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam :) Czy dało by się aby ktoś zrobił taki generator podobny do www.e-zart.pl ? Oczywiście ja tylko proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jasne, trzeba do tego tylko wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 łatwo takie coś zrobić, wystarczy nawet słaba znajomość php pobierasz z pola imię do zmiennej i dajesz np. Przyszła Tutaj zmienna do lekarza i mówi: ... :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Hehe może i wystarczy słaba znajomość ale ja niestety tego nie umiem zrobić. Więc jak by ktoś mógł zrobić to będę wdzięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 No to jak przecież zmodyfikowałeś Ajax Chat, to raczej nie sprawi Ci to problemu ;>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 <?php $imie=$_GET['imie']; echo "Przyszedla $imie do lekarza..."; php?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Kurka wodna no dalej tego nie zrobię :( Bo nie zrobię że ktoś wpisze imię to mu się wyświetli żart na jego imię tzn chodzi mi o formularz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jakbyś dalej nie czaił, czemu pisze Przyszedla do lekarza... $_GET['zmienna']; to zmienna z formularza lub z paska adresu ?zmienna=blablabla EDIT: @UP: Możesz wyjaśnić bardziej po polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Proszę, zrobiłem skrypt: luksor.cba.pl/index7777.php index7777.php <html> <head> <title></title> </head> <?php function formularz() { ?> <form action="index8888.php" method="post"> Imie:<br /> <input name="imie" value="Tu wpisz swoje imie" /><br /> <input type="submit" value="Wyslij" name="submit"/> </form> <?php } ?> <body> <?php formularz(); ?> </body> </html> index8888.php <html> <head> <title></title> </head> <body> <?php $imie=$_POST['imie']; echo "Przyszedla $imie do lekarza..."; ?> </body> </html> ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 No nareszcie :). Dzięki Luksor. A czy zrobił byś jeszcze że jak ktoś kliknie na słowo "Dalej" to mu się wyświetli inny żart ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Luksor, po kiego tu funkcja forumlarz. Używanie PHP TAK GDZIE TEGO NIE TRZEBA. Po co? Lepśej: <html> <head> <title></title> </head> <body> <form action="#" method="post"> Imie:<br /> <input name="imie" value="Tu wpisz swoje imie" /><br /> <input type="submit" value="Wyslij" name="submit"/> </form> <?php if( $_POST['imie'] ) { echo 'Przyszedł '.$_POST['imie'].' do lekarza...'; } ?> </body> </html> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 if( $_POST['imie'] ) ? A nie przypadkiem if( isset( $_POST['imie'] ) ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 @Luksor: Mój kod :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 @Luksor: Mój kod :/ Pierwszy jest cały mój, a ten drugi zaczerpnąłem od ciebie, zmieniłem metodę odbierania danych. Myślę, że się nie gniewasz? :P W sumie to tylko 2 linijki kodu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Nobody, jak kto woli. Ta moja metoda sprawdza czy $_POST['imie'] nie jest NULL lub ma wartośc FALSE. Isset sprawdza czy istnieje. Ale wyjdzie to samo. Sprawdź sobie ,wiem że na PHP5 moja metoda napewno działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 @Luksor: [joke] :P @Nakyls: Musisz sobie jeszcze napisać bazę kawałów + dzielenie na kategorie mężczyzna/kobieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Cały kod e-zart można zmieścić dwóch linijkach + szablon. OPPF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Cały kod e-zart można zmieścić dwóch linijkach + szablon. OPPF. Mylisz się :lol: Trzeba do tego dodać jeszcze bazę dowcipów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi