Paqoo Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Mam problem z direction, czy tam image_angle. Chodzi w każdym razie o kierunek odwrócenia się postaci. Nie widać go lub działa to tak, że obie postaci ruszają się jednocześnie! Co mam zrobić? Z czego - gdzie wysłać dane?? :blink: Mam problem z wyobrażeniem sobie tego.. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Przy odbieraniu wiadomości ustaw direction odpowiedniego gracza (sprawdzaj ID). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No dobra, ale gdzie? Mam przecież pętlę na serwerze i w kliencie. Wysyłam w alarm w graczu direction tak? Odbieram go na serwerze i rozsyłam do klientów? Z klienta odbieram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 . Powiedz lepiej z jakiego przykładu korzystasz... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie wiem jak to masz zrobione u siebie. Najlepiej sam sobie napisz system sprawdzania ID i w ten sposób je znajduj. Wysyłasz w ogóle ID? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @up: Skoro z tym ma problem (i na dodatek nie potrafi skorzystać z rad, pomocy innych) to znaczy, że korzysta z przykładu... ;D Niech powie z jakiego, to łatwiej będzie mu pomóc... ;F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tak korzystam z przykładu, bo nie bawię się w 39dll tak żeby napisać własny. Jest to Racer Example. Przerabiam go.. To jest trochę beznadziejne.. Dlatego robię strzelankę, a nie MMORPG. Bo MMORPG mi coś nie wychodziło.. EDIT: Niby każdy wie o co chodzi, a jest problem..? Racer Example znajduje się gdzieś na Yoyo Games =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Wysyłasz pakiet z ID i danym Direction do servera... server odbiera pakiet i sprawdza jego ID i odpowiednimi funkcjami śle pakiet do wszystkich innych graczy, oni to odbierają i przypisują obiektowi twojego gracza. Takie to trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Dziękuję zamykam. Nie mam na to teraz czasu. Może na weekend się pobawię, ale napisałeś dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi