Matthew Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tutaj GMClanowicze mogą podyskutować o właśnie robionym sequelu Starcrafta. Przydatne linki: Oficjalna stronka. http://www.starcraft2.com/ Polskie stronki. http://www.starcraft2.net.pl/ http://starcraft2.gram.pl/ Tu można znaleźć nowe (i stare) jednostki i budynki, które prawdopodobnie pojawią się w StarCrafcie2. http://www.starcraft-source.com/ Filmiki: ZERG - http://pl.youtube.com/watch?v=KdJIauWjE8s PROTOSS - part1. http://pl.youtube.com/watch?v=9xqVBM-Gk6w part2. http://pl.youtube.com/watch?v=hZ3g0aAjG2E&...feature=related TERRAN - part1. http://pl.youtube.com/watch?v=GcHeto_NSRo part2. http://pl.youtube.com/watch?v=XGuBc1Kn1SY&...feature=related Aby obejrzeć te filmiki z lepszą jakością, musicie ściągnąć odpowiednie (Zerg, Terran, Protoss) programiki z www.starcraft2.com. Włączacie je i pobierają filmiki do wskazanego folderu. Piszcie, co sądzicie o sequelu. Czy zapowiada się, że będzie lepszy od Starcrafta 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ja powiem tylko, że Starcraft kompletnie mnie nie podnieca. ;P Moim skromnym zdaniem, istnieje cała masa gier przewyższających go o głowę (z czego lwia część powstała w latach dziewięćdziesiątych, często przed premierą SC). I to w sumie tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Cóż, każdy ma własny gust... ale podaj chociaż jedną, w której jest taki balans między rasami/nacjami/frakcjami/cywilizacjami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Ech, naczelny argument fanów SC. =p Tylko powiedz mi, co nam daje "doskonały balans pomiędzy frakcjami", skoro reszta jest do tyłka? ;) Zresztą ja nie wiem, kto to w ogóle wymyślił, bo ja tam nie odczuwam żadnej różnicy pomiędzy zbalansowaniem w SC i dowolnym innym RTsie. No ale przyjmijmy, że Blizzard tak się nad tym napocił , że gra jest rzeczywiście pod tym względem perfekcyjna. I co dalej? Przydałby się gameplay na poziomie, a tego niestety Starcraftowi brak. Mało jednostek oraz brak jakiekolwiek realizmu w ich zachowaniu, monotonna rozgrywka, "syndrom zręcznościówki" (wygrywa ten, kto szybciej kilka) i olbrzymie armie składające się kilkunastu żołnierzyków na krzyż. =) Poza tym wkurza mnie to, że tak naprawdę mamy tylko dwa schematy rozgrywki: rush albo naprodukowanie jak najwięcej mięcha i rzucenie go na bazę wroga. Zaraz ktoś pewnie powie, że jestem nab i nie powinienem się wypowiadać, skoro nie grałem. Otóż grałem i zauważyłem, że czego bym nie robił, wszytko prędzej czy później sprowadza się do jednej z w/w możliwości. Total Annihilation > StarCraft. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 KKND > Total anihilation :P Swoją drogą lubie starcrafta ale jakos sie nic nie podniecam, wole age of empiresalbo chocby warcrafta zeby daleko nie szukać. ale i tak wole krwawe strzelanki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @Dark: No w sumie tak. Zresztą ja nie wiem, kto to w ogóle wymyślił, bo ja tam nie odczuwam żadnej różnicy pomiędzy zbalansowaniem w SC i dowolnym innym RTsie. W Starcrafcie żadna rasa nie jest lepsza od drugiej, więc nie ma możliwości jęczenia, że "mam zergów a on protossów, nie gram." Zresztą, dyskutujemy tu o sequelu. A on może okazać się całkiem inny. Swoją drogą lubie starcrafta ale jakos sie nic nie podniecam Ja też się nie podniecam. Po prostu lubię w niego grać :) warcrafta Melee? DotA? DDay? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 W Starcrafcie żadna rasa nie jest lepsza od drugiej, więc nie ma możliwości jęczenia, że "mam zergów a on protossów, nie gram."Ktoś to wyliczył na podstawie obrażeń zadawanych przez poszczególne jednostki, czy co? Ja np. uważam, że w TA Arm i Core są sobie równe i żadna z tych dwóch frakcji nie jest silniejsza. =p Zresztą, dyskutujemy tu o sequelu. A on może okazać się całkiem inny.Nie lubię dysktutować o czymś, czego jeszcze nie ma. :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Nie lubię dysktutować o czymś, czego jeszcze nie ma. :3 Co nie znaczy, że nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Moim zdaniem TA jest o wiele lepsze od SC :P ... może i w Starcraft jest wysoki balans ras ale Total Annihilation jest bardziej widowiskowy, no i o balansie nie zapominając... :) . Szkoda że nie zrobią dwójki... - marzenia. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Co nie znaczy, że nie będzie.Nie twierdzę, że SC się nie ukaże. Po prostu nie widzę sensu w podniecaniu się czymś, co jeszcze nie ujrzało światła dziennego. Z tego co widziałem na różnych forach wnioskuję, że zagorzali fani potrafią przyczepić grze kartke z napisem "kultowa" mając do dyspozycji jedynie kilka filmików i garstkę screenów. ;p Szkoda że nie zrobią dwójki... - marzenia. :(Zrobili - Supreme Commander. Tylko czy im wyszło nie wiem, bo nie grałem. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 31 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Supreme Commander jest świetny, ale ma duże wymagania i na ogromnych mapach długo się walczy. Co do Totala, to jest jeszcze Total Annihilation: Kingdoms w klimatach fantasy, ale rasy są strasznie niezbalansowane. Ja czekam tylko na jedną grę, a zwie się Demigod: http://www.demigodthegame.com/ Będzie to gra głównie na multi, inspirowana Dotą i tworzona przez twórcę TA i SC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Hmm... ten Demigod zapowiada się ciekawie... Co do Supreme Commander, poszperam w internecie na ten temat.. i być może zainwestuję :P . Edit: Heh.... jak zobaczyłem te wymagania to wprost mnie zatkało O_O . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @Dark: Mam wrażenie, że StarCraft coś ci zrobił... Nikt tu się nie podnieca. inspirowana Dotą Uwielbiam ten tryb :) Z tego co widziałem na różnych forach wnioskuję, że zagorzali fani potrafią przyczepić grze kartke z napisem "kultowa" mając do dyspozycji jedynie kilka filmików i garstkę screenów. ;p To źle szukałeś. Wszystkie jednostki i budynki są już zrobione, co widać z filmików, screenów i http://www.starcraft2.com/ No i nikt nie mówił, że sequel będzie wypasiony, bo niektórzy wciąż narzekają na grafikę (np. Mutalisków). Na polskich stronkach jest mnóstwo przetłumaczonych wywiadów z Blizzardem i F&Q. BTW. Lejesz wodę :) A do TA nic nie mam. Nie grałem, ale widziałem screeny, który zrobiły na mnie średnie wrażenie. I skończmy tą dyskusję zanim się pozabijamy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @Dark: Mam wrażenie, że StarCraft coś ci zrobił... Nikt tu się nie podnieca.TU nie, ale ja miałem na myśli ogół StacCaftowej społeczności. Po prostu strasznie czegoś takiego nie lubię. Ludzie ogłaszają grę hitem, chociaż nawet w demo nie grali. A spróbuj im to wypomnieć, to Cię zbluzgają i wyzwą od dzieci neo. Do samego SC mam tylko tyle, że imo nie zasługuje na miano "RTSa wszech czasów". Ale to oczywiście tylko moja opinia. StarCraft nic mi nie "zrobił". Totalnie sie na nim zawiodłem i tyle. Do gry podchodziłem, można powiedzieć, napalony. Nakręciłem się tymi wszystkimi peanami na cześć SC. Być może to właśnie te moje duże oczekiwania sprawiły, że się od niego odbiłem. W każdym razie na dzień dzisiejszy StarCrafta nie trawię. Może sequel coś zmieni. I skończmy tą dyskusję zanim się pozabijamy :DNie chciałem, żeby moje posty były odbierane jako atak na kogokolwiek, ale jeśli tak to wygląda, to sorry. =o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Nie chciałem, żeby moje posty były odbierane jako atak na kogokolwiek, ale jeśli tak to wygląda, to sorry. =o To nie było serio :D I rozumiem cię: właśnie dlatego większość sequeli lubianych gier (patrz Gothic, TES, AoE) była klapą, bo gracze spodziewali się cudów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 SC ma jedną znaczącą przewagę nad innymi strategiami tego typu - ######sty klimat. A tak poza tym, to to jest przecież najzwyklejszy rts (o, i w SC2 nie pogram, wole WoWa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 za***isty klimat Exactly :) No i fabuła :D A WoWa to bym pograł, ale nie mam go i nie chce mi się płacić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tak sobie myślę... Będziemy dyskutować o grze, która nie istnieje? Co to jest, wątek spekulacji i podniecania się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zmieniłem pierwszy post, bo niektórzy się czepiają "podniecania". Nic się nie podniecam, po prostu filmiki są zachęcające i pytam się, co o tym myślicie... Przecież nie napisałem "Jak wam się grało?". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wiecie... nawet Diablo 3 nie potwierdzili że w ogóle jest robione a powoli staje się obiektem kultu. SC 2 to przy tym pikuś. Ja bym chętnie grał w Starcrafta gdyby nie to, że często rozgrywki przekładają się na długi czas, głównie żmudnego budowania. Toż to w Warcraft 2 miałeś gryfy/smoki po 10 minutach, a w SC ledwo co w ten czas zbudujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 SC ledwo co w ten czas zbudujesz Bo to Early Game. Tu decydujesz (a nawet wcześniej) co będziesz budował. Ja bym chętnie grał w Starcrafta gdyby nie to, że często rozgrywki przekładają się na długi czas, głównie żmudnego budowania. ? Dla mnie nigdy rozgrywki się nie ciągnęły. Rozwiń swą myśl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Jak miałem 8 lat to grałem w starcrafta 1 , 2 tygodnie temu sobie go załatwiłem i pykam , teraz nie mogę się doczekać do dwójki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 W starcraftcie podobal mi sie bardzo rozbudowany edytor. Gralem glownie w mapy robione przez graczy (roznego rodzaju defensy). Skonczylem jednak z starcraftem gdy wpadl mi rece Warcraft 3 z jeszcze lepszym edytorem, czyli bardziej rozbudowanymi mapkami fanow. Mam nadzieje ze w sc2 bedzie jeszcze lepszy edytor niz w wc3, to moze pogram w jakas dote2 czy cos w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi