Crackkk-GM Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Siemka Dzisiaj grałem w Tibie, podczas gry wyskoczył debug. No se pomyślałem odpale Tibie jeszcze raz, ale jak wcisnołem w debugu ok, to kolory i pixele sie zmienily, (niebiesko, zielone, zółte i czarne). Komp sie zresetował. Nie chce się teraz odpalić, przy odpalaniu nie pokazuję się obraz, po 5-10 sekundach sie robi reset. Byłem w komputerowym, i dali mi powietrze sprężone, żebym podmuchał wiatraczki wszystkie i płyte główną. No więc popsikałem... Czekałem 1,5h i to samo ciągle jest... Czy mógłby ktoś podać rozwiązanie? Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ale gdzie się problem dzieje? Podczas startu biosu czy windowsa? Fervi Gdybyś nie grał w Tibię, to komp by działał ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Podczas startu biosa. PS: Wogóle czarny ekran jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Może błędy w karcie graficznej jak ci sie piksele zmieniają? Albo za słaby procesor na Tibie :P. Mi się komp resetuje tak samo jak w Assasins Creed gram, ale ja mam procek poniżej wymagań minimalnych gry :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 na 75% spalona karta grafiki, bo ona pierwsza się odpala w BIOSie. Miałem podobną sytuację (bez udziału Tibii to fakt xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A słyszysz, żeby procesor działał? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Mam athlona 1,84 GHz, nie myślę żeby to była tak do końca wina Tibi... Bo w Almorze tak samo mogło by być.... Procesor chodzi... A może zasilacze.... ale nie jestem pewnen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A ile masz volt w zasilaczu? Może coś wmontowywałeś do kompa ostatnio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A co mają volty do tego??? Już prędzej Watty....... OMG tak to jest jak ktoś chce zaszpanić. W BIOS najpierw odpala się k. grafiki, więc jeżeli nie widzisz loga płyty głównej - bo już się resetuje - to znaczy, że Ci siadł albo GPU albo pamięć grafiki A co mają volty do tego??? Już prędzej Watty....... OMG tak to jest jak ktoś chce zaszpanić. W BIOS najpierw odpala się k. grafiki, więc jeżeli nie widzisz loga płyty głównej - bo już się resetuje - to znaczy, że Ci siadł albo GPU albo pamięć grafiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 a skanowałeś kompa bo u mnie wirusy obciążały tak procesor że w rezultacie komp się resetował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Volty też mogą tutaj mieć znaczenie. Zasilacz mógł się już na tyle zużyć, że jego moc już nie jest taka jak podawana przez producenta, to pierwsze, a drugie, że może już nie trzymać stabilnych napięć. Crackk-GM - Czy słyszysz jakieś sygnały alarmowe z biosu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nic, oprocz tego normalnego dzwieku przy odpalaniu kompa tego : beep charakterystycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Może procesor sie zjarał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Zasilacz mógł się już na tyle zużyć, że jego moc już nie jest taka jak podawana przez producenta, to pierwsze, a drugie, że może już nie trzymać stabilnych napięć. tak bylo u mnie. kuzyn mi pozyczyl nowy zasilacz i zaczal komp dzialac. jak masz od kogos pozyczyc to zamien pozyczony ze starym i zobacz czy bedzie dzialalo ;) btw ciekawe czy te ciagle bledy (patrz temat "PC sie spier...") byly spowodowane spalonym zasilaczem? bo juz ich nie mam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A tak wogule ? To jeśli jego komp nie działa to jak on pisze w tym temacie ? A co do tematu to: - Pożycz od kogoś karte graficzą i sprawdz czy jest dobrze - Jeśli nie to pożycz zasilacz i też sprawdz. Może robili coś w elektrowni i ci kompa rozwaliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nic, oprocz tego normalnego dzwieku przy odpalaniu kompa tego : beep charakterystycznego to grafa jest w porządku Ja proponuję zresetować bios: -odłącz kompa z prądu -wyjmij baterię z płyty głównej na ok. godzinę i włóż z powrotem i zobacz czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A ja proponuje wyczyścić gniazda PCI-E/ AGP i pamięci DDRx/SD ( pędzelkiem o szerokości około 3cm ) Prawdopodobną przyczyną zjarania karty graficznej mogło być zatarcie się wiatraka od GPU bądź też wadliwy zasilacz... Istnieje możliwość że Zasilacz ma nie stabilne zasilanie 12V co może wywoływać takie efekty. CPU nie ma z tym nic wspólnego. To może być tylko niedokładnie dociśnięta karta graficzna lub jej uszkodzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi