HitTive Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam, mam problem z obracaniem pocisku w zależności od kąta lufy czołgu. Chodzi mi o to że kiedy lufa jest zwrócona np. jak na pierwszym obrazku w lewo to żeby pocisk też był zwrócony w lewo, a jak jest zwrócona na ukos to żeby pocisk też się na ukos obrócił. Mam zarejestrowaną wersję programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 w create pocisku daj: GML direction=lufa.direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 @up Zwrócony w lewo to co innego niż lecenie w lewo. Po GML direction=lufa.direction daj w stepie GML image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 @UP: Ale jeżeli pocisk jest kołem to wtedy nie potrzebne jest image_angle @DOWN: A racja zapomniałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Ale na rysunku nie jest kołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Dzięki, problem rozwiązany Ale mam jeszcze jeden, chciałbym żeby pocisk wypadał idealnie z lufy. Próbowałem "lengthdir_x" i "lengthdir_y" ale raczej mi z nimi nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12006&hl= To Ci powinno pomóc (tak myślę) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Pomogło :D Teraz mam jeszcze jedno pytanie dotyczące rozdzielczości, kiedy włączam grę i mam ją ustawioną na full-screen strasznie maleje mi rozdzielczość. Czy można to jakoś zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Global Game settings -> resolution -> set the resolution of the screen ;) I tu ustaw sobie odpowiednią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi