Banditoo Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam :) Mam takie małe pytanko. Otóż jak zrobic by dany sprite był "przyklejony" od ekranu? Czyli mapa sie przesuwa a dany sprite jest ciągle np w prawym górnym rogu. W FAQ pisało by użyc komendy x = view_xview; y = view_yview; lecz z uzyciem tejże komendy obrazek ze tak powiem "doskakuje" z opóźnioną reakcją a mi zalezy na tym by płynnie się przesuwał :) Z góry thx za odp ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A dajesz w Draw, czy w Step ?? Tak czy siak zamień miejscami i zobacz co to da :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banditoo Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 W draw nie wyświetla mi go wcale a w step "doskakuje" :P Ok juz mam rozwiazanie :P : draw_sprite(sprite_index,image_index,view_xview[0],view_yview[0]); Temat do zamkniecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A widzisz, miałem rację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi