Kaara Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 No niestety, musze najblizszym czasie zrobić łatwy uploader, szukałem,grzebałem starałem sie robić ale nie umiem za duzo z PHP, pobrałem z internetu skrypt prostego uloada a konkretnie PHP Advanced Transfer Manager wgrywam na stronke jest ok ale nie moge nic wgrac poniewaz chyba musze sie zalogowac, ale aby sie zalogowac musze wejsc w login.php ktorego nie ma w plikach i wyswietla sie blad 404. czy jest wersja z tymyi wsyztskimi plikami? czy to trzeba jakos inaczej rozwiazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Po co jakieś skrypty z internetu? Tu masz poradnik: http://www.programuj.com/faq/php/upload.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nobody ratujesz mi dupe, naprawdę , we wtorek dostane ksiazke o PHP wiec dalej moze sobie bede radził sam, Jeszcze raz wielkie dzieki @edit hmm ale mam problem zrobilem tak jak napisali ale cos nie za bardzo ma chcei do działania nie chce sie wgrywac plik ;/ nieiwem moze mam cos źle daje koda: index.php: <form method="post" action="upload.php" enctype="multipart/form-data"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000"> Wybierz plik który chcesz umieścić na serwerze:<br> <input type="file" name="pliczek" size="40"><br> <input type="submit" value="Wgraj plik"> upload.php <? move_uploaded_file($_FILES['pliczek']['lol'],"pliki/".$_FILES['pliczek']['omg']); if (!is_uploaded_file($_FILES['pliczek'])) die ('Nie wgrano żadnego pliku'); else {print ('Wgrano plik!');} ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Nie możesz tak o zmieniać sobie tablicy $_FILES['pliczek']. Zamiast ['lol'] daj ['tmp_name'], a zamiast ['omg'] - ['name']. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 No juz mam , jakoś to dzieki twojej pomocy wyskrobałem, została mi juz praktycznie tyylko rejestracja do zrobienia, szukałem artykułów znalazłem 1 i dupa nie działa ;/ dla proby skopiowałem to co tam jest i nie chce rejestrowac uzytkownika, moglibyście mi jeszzcze raz pomoc? bardzo prosze, jak znacie jakies proste skrypty rejestracji to prosiłbym o podanie, bo ten niedziałający mi to z tego adresu : http://www.strefaphp.net/artykul31.html Z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Założyłem kiedyś stronę www.gm-u.yoyo.pl. Jest to uploader plików game makera i innych (możesz zmienić w ustawieniach). To jest uploader ściągnięty z neta, ale spolszczony przeze mnie. https://gmclan.org/up2178_3_uploader.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dzieki Luksior, przyda sie na bank, tylko jeszcze ta głupia rejestracja nie daje mi spac po nocach ;/ czytam czytam i dojsc nie moge czemu nie działa! Czy sa jakies gotowe skrypty rejestracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Możesz zrobić na bazie danych, na plikach... Np. stwórz plik o nazwie "nazwa_uzytkownika.usr" w którym będzie zawarte hasło tego użytkownika. Przy logowaniu sprawdzaj, czy taki plik istnieje, jeżeli tak porównaj hasło i zaloguj, jeżeli wszystko się zgadza. Jeżeli nie wyświetl błąd. Oczywiście użytkowników przechowaj w jakimś miejscu, gdzie dasz odpowiedniego CHMOD'a, żeby nikt sobie nie oglądał haseł userów :) Na bazie danych musisz zrobić tabelę, np "users". W niej ID użytkownika, jego login i hasło. Przy logowaniu łączysz się z bazą danych i wykonujesz zapytanie sprawdzające czy użytkownik istnieje i pobierające jego hasło. Wtedy porównujesz hasła i volia :) Hasła najlepiej też hashować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Nobody heh moze i bym to zrobił jesli by PHP i MYSQL nie było dla mnie czarną magią ;], kiedys musze do tego zasiasc ale tymczasem niestety muszse zrobić tą rejestracje, szukam jakis przykladów grzebie na forum czytam arty i nie moge nic sensownego znaleźć ;/ bezsens ;/ nie macie jakiegos przykładu lub artykułu jak to zrobić gdzieś zapisanego albo kodu bo juz sie 3 godziene mecze z wujkiem google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jeżeli PHP i MySQL dla ciebie to czarna magia, to ja się zastanawiam jak masz zamiar połączyć te dwa skrypty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Tak to dla mnie czarna magia! Do tej pory nie miałem do czynienia z PHP, niestety sytuacja zmusiła mnie do tego ze musze to zrobić, jak to polącze?? Jakoś sie postaram, bede probował, wyjdzie lub nie, przynajmniej bede miał świadomość ze próbowałem to zrobić a nie siedziałem z załorzonymi rekami i płakałem w chusteczke ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Gotowy skrypt rejestracji: http://www.hotscripts.pl/produkt-2324.html ;) Chyba do tego trzeba bazy MySql. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Baze danych mam , zaraz oblukam EDIT: Wiecie co :PP Jednak lepiej poucze sie troche o PHP bo zaraz mnie żywcem zjecie :PP Dzieki Luksior i Nobody pomogliscie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 To się ucz, szybko Ci to nie przyjdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 To się ucz, szybko Ci to nie przyjdzie No na pewno nie szybko ale juz dzisiaj całą noc poświeciłem , bo dostałem ksiazke o php5 i juz costam rozumiem , jednak to dalej mało i dalej sie bede uczył. Puki co zamykam temat do czasu az sie nie naucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi