warcrawt Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Mam problem, robię edytor do gry (przykład), mam już sporo rzeczy. Lecz nie wiem jak zrobić by zapisywało mi do pliku tekstowego pozycje wielu tych samych obiektów. Wiem, że musze zapisać ile ich jest w room, ale nie wiem jak zapisać pozycje wielu obiektów. Nie wiem czy udałoby się na id, bo to są dwa różne pliki (Edytor i Gra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 GML object = obj_ennemy plik = file_text_open_write( 'plik.txt' ) num = instance_number( object ) for (i = 0; i < num; i += 1) { obj = instance_find( object,i ) file_text_write_string(plik, 'object:' + string( object_get_name( object ) + ' x:' + string( obj.x ) + ' y:' + string( obj.y)) ) file_text_writeln( plik ) } file_text_close( plik ) w każdym wierszu powinno się znaleźć coś takiego: object:chuj x:256 y:160 object:chuj x:0 y:32 object:chuj x:80 y:96 object:chuj x:128 y:224 object:chuj x:208 y:240 object:chuj x:256 y:160 object:chuj x:288 y:112 object:chuj x:320 y:240 object:chuj x:192 y:288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nie wiem co jest źle w tym: plik=get_string("Podaj nazwe","") if file_exists("Data/"+string(plik)+".txt"){ with(obj_mario){instance_destroy();} file=file_text_open_read("Data/"+string(plik)+".txt") xx=file_text_read_string(file) file_text_readln(file) yy=file_text_read_string(file) instance_create(xx,yy,obj_mario) file_text_close(file) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 slesz w złą stronę :P powinno być "\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi