Tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Heloł :) Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym "Generating events" i ewentalnie zademonstrować jakiś przykład zastosowania. Męcze się z tym już dłuższy czas :P Z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 No, np. gdy chcesz ze stepa wywołać User Event 0 piszesz: event_perform(ev_other,ev_user0); Dzęki temu możesz np. napisać w User Event 0 jakiś skrypt, a potem uzależnić go od paru czynników i wywoływać w kolizjach, naciśnięciach przycisków, draw, step itp. Pozwala to zaoszczędzić kilka linijek kodu. Nie jest to może bardzo przydatny bajer, ale ostatnio nauczyłem się uzywać podanego tu wyżej przykładu. Z drugiej strony zamist dodawać takie głupoty, mogliby wprowadzić lepszą obsługę Tablic, np. sortowanie itp. (chyba php jest jedynym językiem gdzie z tablicami można zrobić wszystko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ok, thx wszystko jasne :] Można zamykać :) EDIT Oczywiście i z poszerzoną się zapoznałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 W międzyczasie poszerzyłem swoją wypowiedź :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi