tecbug Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 zrobilem platformowke wg przykladu na gamemaker.nl. tam na platforme nie mozna wskoczyc od dolu, bo musi byc ona solid. czy da sie cos zrobic, aby mozna bylo na nia wskoczyc od dolu. jak odhaczam w platformie solid i w bohaterze (nim kierujemy) zamieniam move_contact_solid na move_contact_all to bohater przenika przez platforme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Na stronie Xceptiona był taki przykład.. : http://home.tiscalinet.de/xception/ :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecbug Opublikowano 27 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 ten przyklad byl zrobiony w starej wersji gm i moj gm5.2 nie moze go odczytac. ma jednak rozszezenie gmd i converterem (gmr2gmd) nie da sie go konwertowac na wersje dzialajaca pod gm5.2. coz mi radzicie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jest taki konwerter na www.gamemaker.nl który ma podobną nazwę do tej: Game Maker 4 -> Game Maker 5 Converter. Jest na samej górze downloadu. Jak nawet to nawet chyba tutaj na tej GMC w download był taki przykład na te platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak nawet to nawet chyba tutaj na tej GMC w download był taki przykład na te platformy. Chyba nie ;) Kiedyś chyba był ale teraz nie ma :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Na gmclan nie było takiego przykładu, kiedys podalem albo ktos inny link do przykladu wlasnie Xceptiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecbug Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 ok, udalo mi sie konwertowac ten przyklad. jest on jednak niedopracowany (duszek klinuje sie w suficie). kombinowalem aby to przerobic przez 2h i nic. ma ktos lepszy engine (podstawowe wskakiwanie na platformy), lub wie jak przerobic ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 ok, udalo mi sie konwertowac ten przyklad. jest on jednak niedopracowany (duszek klinuje sie w suficie). kombinowalem aby to przerobic przez 2h i nic. ma ktos lepszy engine (podstawowe wskakiwanie na platformy), lub wie jak przerobic ten? <{POST_SNAPBACK}> Hmmm... w przykładzie Xception`a u mnie duszek sie nie klinuje nigdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Choosen bodajże napisał kiedyś taki przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecbug Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 ok, poradzilem sobie sam:) ale moim sposobem to postac dziwnie zatrzymuje na chwile tuz przed upadkiem na platforme. macie tu gmd: http://tecbug.prv.pl/prob.gmd i kombinujcie co jest nie tak i jak to naprawic. jak cos znajdziecie to postujcie, albo mailnijcie tecbug@o2.pl. z gory dziekuje za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Plik mi nie działa :( Ani przez otwórz, ani przez zapis. Mam mozillę. Spróbuję jeszcze przez IE. Dopisane: Już działa. Powiedz, po co jest ta zmienna skok? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tecbug Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 troche z tym skakaniem na platformy kombinowalem i zmienialem i w niektorych miejscach zostaly niepotrzebne zmienne. 'skok' mozna wywalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi