sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 NIe wiem czy dobry dział na to. Jak mógłbym zrobić gre... no właściwie program, taki z paroma prostymi funkcjami: najpierw ze mogę wczytać jakieś zdjęcie (format jpg) tak jak to jest często w dawaniu plików na rapida itp. to "przeglądaj", ze moge załadować jakieś zdjęcie i ono mi się wyświetla, następnie wpisany w odp. rubrykę text (z wyborem koloru biały - czarny) umieścic w dowolnym miejscu tego zdjęcia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Ty nas pytasz? sprite_add draw_text screen_save_part i gotowe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 no ale to się załuduje z dysku? w skrócie to ma byc tak ładuj fote,jpg z dysku > wybieraj kolor czcionki> pisz i dodaj text na focie gdzie chcesz> zapisz w jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 tak. chyba nie oczekujesz, ze Ci napiszę całość? chyba, ze tak to podam numer konta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 no nie.. ale to bedzie az takie skomplikowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 no nie aż tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 tak. chyba nie oczekujesz, ze Ci napiszę całość? chyba, ze tak to podam numer konta no nie.. ale to bedzie az takie skomplikowane? Skomplikowane może i nie ale to bedzie praktycznie pół "programu" więc nie oczekuj za wiele. wczytanie pliku to możliwe że będzie z sprite_add tylko nie wiem jak zrobić wybór rodzaju pliku ale to już było na forum tylko musisz poszukać. Zmianę koloru czcionki masz nawet na klockach w GM'ie...:P Zapis do pliku też był na forum. Masz szczęście że mi sie chce i zaraz poszukam :D EDIT: https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=56 Z tym musisz popróbować i powinno dać radę, bo na forum coś nie mogę znaleźć tamtego tematu <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 o, dzieki. popróbuję z tym;) a jak jeszcze ktoś coś ma, jakieś 'informacje' to proszę o ich podawanie^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A Ty robisz jakiegoś "pajnta" czy cuś? :D A z tym zapisem i odczytem to musisz jeszcze poszukać, bo to mogło być nie koniecznie na forum tylko artykułach lub w przykładach ale wiem, że było napewno. 3m się ciachaj "to" co robisz i wrzucaj do gier i programów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 zrobię, zrobię i wrzuce jak juz będzie "ładne";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi