fervi (Skovv) Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Webzir Nie o to chodzi, tylko kur** dają oceny 1/5, chociaż nie ściągną programu i nie mają pojęcia jak on działa. Może nie jest jakiś super-hiper, ale żeby oceniać bez ściągnięcia to już chamstwo ;p Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie można w nim robić jakiś super graficznych programów, jednak proste programy. Można w nim robić (zalecane) okna dialogowe.Zabójcze możliwości. Jak już decydujesz się coś wypuścić - to niech to będzie coś porządnego. Sama idea ok, fajne, tylko z drugiej strony - po co takie gówno komu? Żeby zrobił sobie >okno dialogowe< ? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 weź zrób okno dialogowe w C++ to pogadamy ;] A zrób takie w TSL w TSL wystarczy 1 linijka $window $message "Tekst" pixele pixele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 W C++ ci nie zrobię, bo ten język to dla mnie syf, ale w C# jak najbardziej. Weź pan Visual C# i masz okno w 5 sekund B) No ale niech już będzie to "okno w 1 linijce" i cpp. Ale co dalej? Zrobienie okna w C++ zajmie więcej miejsca - ale czy w TSL mogę sobie napisać potem to samo co w C++? Jakoś wątpie. edit: Źle zadałem pytanie :Q ... ale czy mogę rozwinąć potem to okno napisane w TSL tak, jak bym mógł to zrobić w C++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Kamrat No widzisz bo C++ to dla ciebie syf czyli "nie zrobisz tego" @fervi Program jest bardzo fajny w dodatku że jeszcze nie trzeba pisać tylu linijek a tu wystarczy jedna :] ------------------------------------------------------------------------------------ Dziwi mnie jedno, nawet nie ściągną program a już dają niskie oceny :) Jak ci się uda fervi to zrób ten program na Windows :P ------------------ Kamrat, ty się teraz nie wymądrzaj :+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No widzisz bo C++ to dla ciebie syf czyli "nie zrobisz tego" Naklys, rada na przyszłość - jak chcesz udawać mądrego to bardziej się staraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Kamrat No widzisz bo C++ to dla ciebie syf czyli "nie zrobisz tego" :lol2: Powiedz mi, drogi Fervi czy w Twoim języku programowania można operować na wyrażeniach? Może i łatwe rzeczy łatwo się robi, ale za to trudniejsze, uff niemożliwe... :). Zrób jakiegoś przydatnego liba do Pythona może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @fervi: ściągnąłem, zobaczyłem. Nie oceniam bez ściągniecia... Nie ma możliwości stworzenia pliku wykonywalnego - 1 Mało funkcji - 1 Jedna platforma -1 Możliwości -1 Pozdrawiam. @Kamrat: grasz jeszcze na WoWie czy już nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 http://www.majerowski.pl/ Tu dostaniesz zapewne odpowiedź na swoje pytanie Skoro TSL jest bazowany na Bashu, to nie ma problemu ... Fervi ;] @Harv Nie ma możliwości stworzenia exe - 1 Jak to przeczytałem to je****** w klawiaturę, hahaha W linuxie nie ma takiego czegoś jak exe, a TSL tworzy swoje skrypty, które bez problemu!! działają pod Linuxem Nie rozumiem o co chodzi z platformą? działa na wszystkich platformach, i i386 i x86_64 i sparc, na wszystkich Możliwości? Ty chciałeś w tym napisać Wingrozę? Ma możliwości takie jakie ma, zobacz jakie możliwości ma Bash i dodaj te (to prawie żadna różnica) ;p, więc możliwości ma wielkie, zrobisz w tym wmiarę super instalator ;p i inne rzeczy Jak komuś się nie chce pisać w C++, bo nie lubi to TSL lub Bash są bardzo fajnymi językami (w przenośni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Chciałbym, abyście nie pisali takich postów w stylu: A to jest głupie, w C++ więcej napiszesz W notatniku napiszę lepszy program niż twój itp. jezu...ludzie...ale MY NIE CHCEMY!! (takich programów xf) bo po co robić jakiś beznadziejny,mały,bez funkcji program skoro są inne dobre? czy tak trudno to jest pojąć...proszę!! Nakyls:jak pamiętam to zaczęło mi odbijać,pod koniec 6 klasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Nikas O w ***** czyś ty powariował ? @Harv Hahaha ty też mnie rozwaliłeś żeby w linux "exe" hahaha Sorki za obrazy i offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Sorki za obrazy i offtopa Sorki za post bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 jak sie czyta ten temat to nie wiadomo czy srać czy płakać... -_- fervi, harv, nakyls zachowujecie sie jak 10 latki którzy wygrali internet w promocji snikersów... ogarnijcie sie trochę. jeden zrobi jakieś "gufno" drugi mówi ze to "guwno" a trzeci smaruje pupe pierwszemu. O! se skończyłem. ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Drugi taki sam syf jak PowerXware :( Popieram. Then ThunderStorm Language to po prostu... program, który przerabia napisany kod na Bash. Nieprzydatne g***o :angry: Ocena: 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 INFORMACJA Ok teraz z fervim tworzymy ThunderStorm Language na windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Powodzenia <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No i mój pomysł spełniony :D Tylko żeby było duuużo funkcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Czemu tak mówisz że jest spełniony ? A i może będą polskie komendy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Czemu tak mówisz że jest spełniony ? Bo uważam, że skoro ktoś coś ogłasza to to zrobi. W końcu tak sobie dla jaj raczej nie mówią(chyba) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie, nie piszę to dla jaj ja mówię prawdę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie, nie piszę to dla jaj ja mówię prawdę :) No ja wierzę, tylko żeby ładnie to wyszło, bo znowu się doczepią:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jak tak czytam ten temat to śmiać mi się chce z waszej wiedzy, umiejętności, powagi i dojrzałości. Normalnie pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 To też mówię... powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jedyny mądry ;] To ja sie pierwszy wstawiłem za tobą xD Za mna ;P poszly tlumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Fervi a zrób go na windows :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Ziomalek Chce, jednak nie mogę Cata znaleźć (Cat) i bez tego ani rusz ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Mniej więcej to co linuksowy CAT, zapewnia dosowy MORE ;p . Wystarczy trochę MS-DOSa znać i dużo łatwiej się zrobi plik BAT niż w takim programie, chyba, że byłby to generator graficzny takowych plików ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 tsl: #!/bin/sh cat comptsl $1 > program.sh comptsl: #!/bin/sh window=dialog windowname=--title backwindowname=--backtitle message=--msgbox readfile=--textbox viewfile=--textbox calendar=--calendar date=--calendar getinfo=--inputbox windowget=--inputbox getpassword=--passwordbox question=--yesno menu=--menu showmenu=--menu checklist=--checklist radiolist=--radiolist pool=--radiolist getfile=--fselect fselect=--fselect process=--gauge settime=--timebox sleep=sleep wait=sleep clear=clear clean=clear clrscr=clear change_user=su cpu_power=init file_edit=nano date=date text=echo date=date data=date browser=lynx downloader=wget execute=exec remove=rm delete=rm copy=cp make_file=touch make_folder=mkdir tslversion: #!/bin/sh window=dialog windowname=--title backwindowname=--backtitle message=--msgbox clear=clear $window $backwindowname "ThunderStorm Language" $windowname "ThunderStorm Language Version" $message "ThunderStorm Language Version is 1.0" 9 50 $clear Temat radzę zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Fervi wejdź na gg pogadamy Ewidentny spam, z takim czymś to na PW gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nice =) kryniak podał kod programuuu =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi