domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Siemka! Mam pytanie jak zrobic: 1.Przyciaganie. Chodzi o to takie przyciagnie gravitacji jak np. planety przyciagaja jakies komety,itp. Nie wiem jak to dobrze wytlumaczyc wiec dam przyklad gry: Pluto Strikes Back 2.Mam na mysli cos takiego, ze kiedy objeckt jest coraz blizej innego objektu to zmienia ciagle swoja wielkosc z gory THX pozdro :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 2.Mam na mysli cos takiego, ze kiedy objeckt jest coraz blizej innego objektu to zmienia ciagle swoja wielkosc Jak to zwieksza wielkość , sorry ale nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 narysuje to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 1. https://gmclan.org/up1558_11_grawitacja_obrotowa.html 2. distance_to_object() i image_xscale i image_yscale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 2. distance_to_object() i image_xscale i image_yscale probowalem wychodzi tak ze w koncu robi sie taki maly ze w koncy zaczyna robic sie duzy. To po pierwsze. Druga rzecz to.... kurde nie wiem jak to wytlumaczy :P a tez narysuj, ale dokladniej :) o to mi chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 To zrób na odwrót. 1. Gravity i nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 @UP jak Ty już coś powiesz to łeb boli... ;/ skalowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 o to mi chodzilo! :D tylko jest maly problem w tym objekcie pisze w Action "Unknown Action" :mellow: czy to ma cos wspolnego z wersja GMa? Jesli tak to mam GM7 Pro zarejestrowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 kuwa znów zamiast w execute piece code wpisałem w swój klocek... zaraz poprawię. skalowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jeszcze raz WIELKIE THX :) Bedzie duze miejsce w Credits, o ile uda mi sie ukonczyc gre :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi