Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jako że ostatnio dużo było pytań o walkę turową i takie tam, zrobiłem przykład. Coś w stylu Heroes. Przykład Walki Turowej Sterowanie opisane w Helpie, no jak coś to pytać. PS: Nie śmiać się z grafiki, rysowałem ją 5 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 W sumie dosyć wydajnie napisany, ale jakiś taki "łatwy", według mnie mógłbyś go troszkę rozbudować, ale to tylko moje zdanie. Dostajesz 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 "lamo" pisze się chyba z małej litery :P Fajny przykład. :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 ale jakiś taki "łatwy", według mnie mógłbyś go troszkę rozbudować, ale to tylko moje zdanie. Dałem tu tylko podstawy - walka, poruszanie, jakieś se takie AI. Więcej nie miałem zamiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ogólnie nieźle, ale: - zbyt często jest miss podczas ataku (może tylko u mnie) - pomysł z poruszaniem się po kole jest nie tego... - powinnien ruszać się tylko jeden stwór na jedną turę Of course, to nie są wady ani błędy (bo ktoś może zrobi taką grę), ale wolałbym coś bardziej heroesowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 - zbyt często jest miss podczas ataku (może tylko u mnie) - pomysł z poruszaniem się po kole jest nie tego... - powinnien ruszać się tylko jeden stwór na jedną turę Co do MISSów do wina ustawiania parametrów(nie chciało mi się kombinować). A reszta no to, co kto lubi ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nie no bez komentarza.... wy zawsze lecicie na przykłady.... Przykład jak sama nazwa skazuje to przykładowy kodzik pokazujący, jak zrobić, w tym przypadku walkę turową, a nie grę... Co do silnika: Jak Yoda, to oczywiście 5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Łee, mogłeś zrobić hexy. =q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Fajne. Coś a'la Ancient Dusks Tytana McAnguns'a ;) 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 4- Czemu? Bo takie to dziwne. Przynajmniej ładnie napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Bo takie to dziwne. Taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Łee, mogłeś zrobić hexy. =q Nie będę was tak rozpieszczał :devil2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Fajny przykładzik tylko nie wiem czemu ale jak szłem tym "minotaurem(chyba?) to jak już doszłem to animacja dalej była "chodząca" Co do oceny 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 PS: Nie śmiać się z grafiki, rysowałem ją 5 minut. Co Ty , ladna koza Ci wyszla =P , smieje , a co do przykladu to tak: - Klikam sobie w miejsce poza szarym tlem a ten idzie , oczywiscie ze sie zatrzymuje tam gdzie ma zasieg ale lepiej by wygladalo ze jak klikasz w tym kole szarym to idzie , a jak poza tym kolem to nie idzie. - Szkoda ze nie ma ruchu po kratkach. O wiele lepiej by wygladalo Ale mysle ze moze sie przyda , moze albo napewno komus. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebolek Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Fajny ale te miss co chwile 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Fajny ale te miss co chwile Przecież to tylko zależy od ustawienia statystyk. Ech, widzę że profesjonalnie przejrzałeś kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi