Konrad-GM Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Głównie chodzi mi o wydajność i możliwości.@UP: Basha se wsadź ;] Ja polecam C++ ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 możliwości nie ma wielkich, ale wydajne jest ;p zresztą bash jest bardzo fajny dla początkujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ale po kij programować w Bashu czy Assemblerze jak są takie fajne i proste języki jak C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Powiem tak: Dark Basic Pro jest na razie dla mnie wystarczalny. Jeśli mi nie będzie wystarczać, biorę C++. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Fervi, ale spójrz na pierwszy post w temacie: Głównie chodzi mi o tworzenie gier 2D i 3D Co jak co, ale do tego Bash się nadaje idealnie... Wręcz nie ma lepszej rzeczy do tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Poza tym tam gdzie bash się nadaje, to pod windowsem i tak nie oplaca sie go uzywac, poniewaz zamiata go powershell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ech, tzn. Monad Mieli go dać do Windowsa Longhorn jak się nie myle, już na następny dzień od daty powstania Monadu, były wirusy na niego. F-Secure musiało zrobić oddział Danom, zajmujący się tym "PowerShell" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Sprawdziłem DBP - jest nudny. C# i C++ nie chce mi się uczyć. Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Python Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Pythona sprawdź, jest prostszy od C#, a równie mocny. Np. w nim powstał Blender. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zostań przy BB a tak w ogóle to taki temat już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Pythona sprawdź, jest prostszy od C#, a równie mocny. Np. w nim powstał Blender.Nie wiem czy python jest łatwiejszy w nauce czy nie, ale C# na pewno szybszy (i to implementacja mono, a nie ms.net, które jest jeszcze szybsze) bo python ma kiepskie VM. Pythonowi wydajnościowo zdecydowanie bliżej do php niż C#. Poza tym Blender nie powstał w Pythonie tylko C/C++, a python jest używany jako dodatek, do oskryptowania. Sprawdziłem DBP - jest nudny. C# i C++ nie chce mi się uczyć. Jakieś propozycje?Jeszcze zostały java, php i python. Jeżeli żaden z tych języków Ci nie podpasuje, to możesz zrezygnować programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 PHP tak ogólnie znam (może i nie umiem nie wiadomo jakich rzeczy tworzyć, ale takie prostsze tak). Tak poza tym chodzi mi bardziej o tworzenie programów i gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 c++ przecież nie jest taki trudny :/... Praktycznie to samo co gml no może trochę przesadziłem :P. Jak się ma dobre kurs to w kilka godzin się nauczysz... Np stronka z bardzo dobrym kursem to: http://ddt.pl/ Gdy nauczysz się c++ polecam biblioteke allegro :thumbsup: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Zależy co masz na myśli pisząc "nauczysz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dawka83, to te twoje nauczysz się jest dobre. Nie wystarczy od tak przeczytać kurs zeby napisac nawet najprostszą gre. A co do twoich wymagać doskonały jest Ruby bądź Python. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 To, że znasz podstawowe komendy nie znaczy, że nauczyłeś się języka. Tak samo jakbyś znał wszystkie słowa z angielskiego słownika, ale nie umiał zdań układać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 no tak ale jak już znasz podstawy to dzieli cie malutki krok aby samodzielnie napisać jakąś prostą grę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 BUAHAHAHAHAHHAH Chyba nie masz o tym pojęcia za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi