Paqoo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mam room i obiekty. Chcę aby podążały one za view ze swoją pozycją daną w roomie. Jak to zrobić? Bo mam trochę tego i musiałbym wpisywać ręcznie. Jest jakiś sposób? Są one w różnych miejscach w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 są takie przykłady na stronie które sam zrobiłem. Nie wiem tylko, czy chodzi ci o to, że obiekty które znjadą sie poza viewem mają do niego wracać (np. podejść gdziekolwiek), czy po prostu ma to być coś jak pasek naboi itd. który jest zawsze w jendym miejcu na ekranie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Obiekty mają być "przyklejone" do viewa. Ustawione są w określonych pozycjach i mają się poruszać za viewem, ale żeby te pozycje samo czytało. Bez podawania np. : GML x = view_xview[0]; y = view_yview[0]+370; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ustaw view jakiemuś obiektowi, i obliczaj odległość obiektów od obiektu w którym ustawiałeś viewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Inaczej się nie da? Ale żal. I co mam pixele liczyć? WTF? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Chcę aby podążały one za view ze swoją pozycją daną w roomie. Przeczysz sobie. Obiekty mają być "przyklejone" do viewa. Ustawione są w określonych pozycjach i mają się poruszać za viewem, ale żeby te pozycje samo czytało. Nie rozumiem... Jak możesz to zrobić bez podania żadnych danych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Żeby czytało z pozycji w roomie? Da się tak? Wstawiam obiekt w 0,0 i nie muszę nic w step wpisywać on sam wie gdzie jest i ma viewa. Kminisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Czyli wychodzi na to, że się nie da. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi