Danielus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 co mam wpisać w pole subimage w: GML draw_sprite(sprite_index,SUBIMAGE,x,y); aby odtwarzała mi się animacja oO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 GML -1 albo image_index albo image_single najlepiej to drugie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 no próbowałem, ale jak wpisze -1 albo image_index to nadal jest wyświetlana tylko jedna klatka ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 może masz gdzieś image_speed=0 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 nie, z początku myślałem że to warunek sie nie wykonuje ale jak wpisuje 9 to mi wskakuje 9 klatka. z tym image_speed to sprawdziłem i wpisałem w drawie image_speed=1 i nic sie nie zmieniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 jaki znów warunek?? to sprawdź czy nie masz nigdzie image_index = 1 albo image_single = 1 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 nie mam pojęcia co mogłeś sknocić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 co mam wpisać w pole subimage w: GML draw_sprite(sprite_index,SUBIMAGE,x,y); aby odtwarzała mi się animacja oO? wpisz zamiast subimage image_index i nie ma szans ze nie zadziala. chyba ze gdzies cos jeszcze sknociles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 a spróbuj dodać pod spodem image_index+=1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 próbowałem już przedtem... zero reakcji... tu macie pliczek, zobaczcie co jest źle... KLICK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 404 Not found... EDIT: Aaaa https://gmclan.org/up1121_4_eeee.html << L zapomniałeś :P E2: GMK :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 w stepie masz: GML bron='pika1'{ sprite_index=spr_pika1_red } czyli cały czas będzie Ci się ustawiał na sprite_pilka w pozycji1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ok. teraz działa. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi