maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Znalazłem w internecie grę p.t. "Hackme 3.0" no i postanowiłem się z wami nią podzielić :] . Kliknij tutaj Ja osobiście potrzebuje pomocy na poziomie 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Hasło to do 3lv coś z tym: var fraza='laowi'; Wiem oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Grałem w to wcześniej, doszedłem do 13 poziomu jak potrzebujesz pomocy to daj znać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 właśnie szukam informacji na temat substring-a więc coś chyba ruszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 var fraza='laowi'; To jest imię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ciekawe ;) Tylko dla tych, co znają JS i HTML :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Kiedyś znałem odpowiedź na 5 zadanie a teraz siedzę o wkuwam się(zapomniałem xD). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Najważniejsze w źródle jest to: function spr(){ var fraza='laowi'; twoje=document.getElementById('haslo').value; if (twoje==fraza.substring(x,x+2)+fraza.substring(2,3)+fraza.substring(0,2)) {alert('Ok!'); self.location=twoje+'.htm';} else {alert('Zle haslo...');} } A dokładnie: if (twoje==fraza.substring(x,x+2)+fraza.substring(2,3)+fraza.substring(0,2)) {alert('Ok!'); self.location=twoje+'.htm';} else {alert('Zle haslo...');} Więc "laowi" nie jest hasłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 substring to część stringa od znaku pierwszego argumentu do drugiego. W 10 poziomie konieczne jest posiadanie opery lub innej przeglądarki mogącej zmieniać wartość ciasteczek :) A w bodajże 8 poziomie trzeba skorzystać z SQL Injection :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ale cienki jestem nawet 1 poz nie mogę przejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 @Mistyk podpowiem ci że należy przejrzeć źródło strony :). @Topic Utknąłem na dobre przy poziome 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 I po co spoilery dajecie. Spróbujcie sami bez żadnej pomocy przejść, nie jest to aż tak trudne jak mamy do czynienia z JavaScript, bo to bardzo prosty do odczytania język. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja bym się tam cieszył jakby wreszcie zrobili kolejną edycję WitHacka: http://www.withack.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Marmot a ty gdzie doszedłeś? @Maciusiowo: co tam trzeba było w 7lvl zrobić? Zaczyna się jazda z PHP? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja utknąłem na 7. Nie wiem jaką nazwę tabeli do zapytania SQLa podać ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja 7 mam za sobą Witaj moj panie :) Link do super tajnej strony zwanej Levelem #8 jest tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja 7 mam za sobą Brawo Pieter, ja się nad tym główkuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja utknąłem na 7. Nie wiem jaką nazwę tabeli do zapytania SQLa podać ;p . Nie trzeba tabeli ;p Jeśli myśle że to to pytanie co trza: ' or .../* Zamiast ... wstaw to co trza ;p Ja utknąłem na 12 - gupek ze mnie - nie umiem czytać kodu javascripta ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ' or '1' = '1' WTF? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Wiem że skasowanie ciasteczka z tym: haxoor=1 Pozwala odblokować stronę od razu, a nie czekać 30 minut. Coś mi też przed tym pisało w ciasteczku, ale nie zapisałem ( aby ciasteczko sobie przeglądać wystarczy wpisać "java script:document.write(document.cookie)"). -Jeśli zaznaczyłeś ten tekst oznacza to że znalazłeś spoiler. Podałem go w formie szyfru Base64. Poszukaj se dekodera - JyBPUiBwYXNzd2Q9J29r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A ja nie mogę przejść poziomu 2 =O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 zajrzyj do źródła i podpowiem że chodzi tutaj o pierwiastkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja utknąłem na 12 - gupek ze mnie - nie umiem czytać kodu javascripta ;pw 12 już nie ma javy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 zajrzyj do źródła i podpowiem że chodzi tutaj o pierwiastkowanie. Ja jeszcze nie miałem pierwiastków :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja zapomniałem jak przejść ten 11 poziom... I się męczę z formularzem... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 powiedz mi lepiej jak przejść poziom 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 @bartas: To użyj kalkulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mówcie o czym są te poziomy to pomogę a nie <_< EDIT: Ok, mam. Czasami nie chcemy, aby internetowy robot przeszukiwał wszystkie katalogi na naszym serwerze. W tym celu tworzymy specjalne pliki, które ograniczają ten proceder. Poszukaj w internecie o robotach i sprawdź jak się przed nimi zabezpieczyć. Dzięki temu dowiesz się, jaki plik chciał zabezpieczyć koleś, a zwłaszcza jego treść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ej no dzięki normalnie dzięki tobie jestem na 100000000000000 lvlu!!!!11oneone... szkoda tylko że nie muszę szukać i wiem że chodzi o htaccess i htpasswd tylko powiedz mi teraz jakie jest może hasło co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Chodzi o robots.txt a nie .htaccess <_< A podawać całej odpowiedzi nie chcę, wtedy nie ma zabawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi