lameroo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No mam pytanie dopiero zaczynam i niewime wlasnie jak zrobic by w grze mozna bylo wpisac swoja nazwe i potem jak chodziesz bohaterem to ta nazwa nad tobą jest i czy do tego trzeba miec wykupionego gm odpisywac plx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Po prostu robisz robisz drawa nicku na pozycji nad bohaterem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML create: name = get_string('podaj nick','') draw: draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y) draw_text(x,y-15,nick) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML create: name = get_string('podaj nick','') draw: draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y) draw_text(x,y-15,nick) A nie powinno być tak: GML create: name = get_string('podaj nick','') draw: draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y) draw_text(x,y-15,name) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Też źle. Tak jest dobrze: GML //CREATE EVENT name = get_string('podaj nick',''); //DRAW EVENT draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); draw_text(x,y-15,string(name)); God. Coś chyba byłem przymulony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 OMFG! Po co zamieniać string na string? Powiedz mi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Też źle. Tak jest dobrze: GML //CREATE EVENT name = get_string('podaj nick',''); //DRAW EVENT draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); draw_text(x,y-15,string(name)); To samo robi, tylko różnica w czasie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A chodzi ci też, że jak się raz wpisze, to już zawsze będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 draw_text(x,y-15,string(name)); Na kij grzyb zmieniać string na string hę? Czytałeś wszystkie posty? Jaklub Przeczytałem, ale powtórzyłem gdyż jestem ciekaw wytłumaczenia autora kodu. I nie bijcie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi