fervi (Skovv) Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witajcie! Mam 2 pytanka, bo mam 2 windowsy (3, ale z 2 nie jestem pewien), a konkretnie 1. Mam Windowsa NT (płyte i książeczke z kodem), ale nie mam faktury, to znaczy, że jest nielegalny? 2. Mam Win 2003 Server, ale mam keya z neta (wersja 180 dni), czy też jest nielegalny? Fęrvi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 1. Dalej jest legalny 2. Ten już nie jest legalny :( (jest legalny, jeśli masz legalny klucz od Micro$oftu na 180 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 No tak, ale kiedyś Windowsy trzeba było fakturować, ale z Windowsem XP, nie trzeba, ale nie wiem czy stare też nie No, ale jest to wersja Ewaluacyjna, której mogę używać przez 180 dni, to jak z tym jest ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Zależy skąd ten klucz. Ja mam Winde 2008 Server Ewaluacyjną do kwietnia legalna, pobrana ze strony Microsoftu, przedłużana zgodnie z licencją 3 razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 To jest 2003, ale nie wiem jak to jest ;/ Wiem, że klucz z jakieś strony z serialami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 No to jak nie jest to klucz od Microsoftu, lub wersja, która działa przez 30 dni (120) bez jego podawania i rejestracji, to nie jest to legalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Ale i tak działa max przez 14, jednak nigdy 14 nie osiągnąłem bo już po 7 Windows nie działał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 1. Legal. Licencję posiadasz posiadając kod i odpowiednią nalepkę na pudełku. 2. Illegal. Jak chcesz mieć 100% legalny windows, to polecam ReactOS. Jeszcze w fazie wczesnych bet, ale na stare kompy jak znalazł. ;> Taka ciekawostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 BTW nie trzeba mieć pudełka ani nalepki z kluczem na nim, żeby Windows był legalny. Wystarczy kupić/dostać klucz rejestracyjny. Ja mam Windowsa za darmo dzięki MSDN AA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Jak chcesz mieć 100% legalny windows, to polecam ReactOS. Jeszcze w fazie wczesnych bet, ale na stare kompy jak znalazł. ;> Taka ciekawostka. To ja już wole uruchamiać przez wine na windowsie. ReactOs to szczerze beznadzieja i marna podróba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @SLy Mój ojciec też ma, jednak kończy studia i mu się kończą te przywileje i będzie dupcia blada ;] A Wingroze trzeba będzie skasować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @Firemark: Chyba przez Wine na Linux, nie na Windows :P . Zresztą, ReactOS jest oparty na mechanizmach Wine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @fervi Wcale nie trzeba kasować. Możesz korzystać z niego do usranej śmierci (do celów niekomercyjnych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 @fervi: Tak jak napisał Sly, masz windowsa z MSDN AA? Jest twój na wieki. :) Po zakończeniu studiów po prostu nie masz dostępu do darmowych aktualnych wersji softu i tyle. Niech twój ojciec najlepiej naściąga wszystko z MSDN AA, póki dostępne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 a ja się pochwale i też mam nalepke :lol2: i legalnego ale mam coś czego nie chce mieć... 8 ząb :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 a ja się pochwale i też mam nalepke :lol2: i legalnego ale mam coś czego nie chce mieć... 8 ząb :( 8 ząb mądrości? xD Policz jeszcze raz lepiej :P A ja mam nielegala i sie ciesze. xD Ale niedługo może kupię oryginalnego^^" może^^ XD :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 #up No jest się czym cieszyć. A ja mam pirackiego linuksa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 A ja mam nielegala i sie ciesze. xD Ale niedługo może kupię oryginalnego^^" może^^ XD :lol: Ty to se Corela lepiej kup albo Photoshopa - za te same pieniądze masz coś, co ci się na pewno przyda. Kofel, ukradłeś pudełko ze sklepu? Bo nie widzę innej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Wprawdzie to była ironia, ale jest możliwość zajebania pudełka plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ty to se Corela lepiej kup albo Photoshopa - za te same pieniądze masz coś, co ci się na pewno przydaNo ta, a windows to jej się nie przydaje... wcale. A na czym odpali tego corela czy photoshopa? Może na linuksie + wine? System operacyjny to podstawa pod inne programy drogi dziadkukleofasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ale nie kupisz komputera z już zainstalowanym Corelem :P http://pl.youtube.com/watch?v=MTbX1aMajow I BASTA =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja kupiłem z zainstalowanym Corelem :-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 ja jade na corelu którego dostałem razem ze starym kompem. jakies 5 lat temu. Oldschool rox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 E tam luz. Wszystkie programy mam... Dajcie spokój^^" Photoshop ok. 5000 tys. kosztuje _^_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi