PsichiX Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Witam. Pilnie potrzebuje informacji o tym jak pobrac informacje o komputerze wlasciciela, ktory niefortunnie kliknie na link, ktory z kolei zapisze pobrane dane na serwerze. Dokladnie chodzi o IP, nazwa lasciciela (dla kogo zarejestrowalo), mozliwie jak najwiecej informacji potrzebnych do odnalezienia tej osoby, chocby adresu. Sprawa ogromnej wagi dla mnie - za odpowiedzi wielce sie odwdziecze. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Zmienna $_SERVER powinna Cię zainteresować. I może: http://pl.php.net/manual/en/reserved.variables.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Co do IP to przeanalizuj zmienną $_SERVER['REMOTE_ADDR']. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 mozliwie jak najwiecej informacji potrzebnych do odnalezienia tej osoby, chocby adresu. Może jakaś ankieta z wymaganym polem adresu? A serwer zapisywałby dane do pliku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 NIestety ta osoba nie jest glupia, a ja i tak podstepem musze ja wrobic. Co do odpowiedzi to dziekuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 W sumie IP i tak da dużo, jeżeli umiesz je dobrze wykorzystać... $_SERVER['REMOTE_ADDR'] pomoże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 ..gorzej jak ta osoba ma neo lub (o zgrozo!) pisze z gg mobile - wtedy to mi nic to nie da :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tylko ratuje cie pobieranie IP, bo więcej niezdobędziesz. Chyba że JS ma coś wbudowanego ale wątpie i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Zawsze można wykorzystać ActiveX i z jego pomocą coś więcej wyciągnąć, ale tą technologię obsługuje tylko Internet Explorer i do tego zazwyczaj jest ona zablokowana ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 I do tego brzydko pachnie i jest od Microsoftu. Poprostu istne ZUO. A inne propo, lepiej tego technologią nienazywać ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arent Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A ja zadam takie pytanie, jakie informacje webmaster może wyciągnąć z mojego kompa? Z tego co się orientuję to: IP, nawet jeśli łączę się przez proxy rozdzielczość ekranu, liczba kolorów rodzaj przeglądarki wersja systemu operacyjnego (język także?) może wyciągnąć nazwę użytkownika kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Język można wyciągnąć poprzez analizę nagłówka Accept-Language, czyli: $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arent Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 a jakiej najlepiej przeglądarki używać i jak ją skonfigurować (np. blokując cookies nie mogę wejść na wiele witryn i mszę odblokować), zeby "wyciekało" jak najmniej danych z mojego kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mozilla jest IMO najlepsza pod tym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mozilla? Ja bym postawił na Operę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Każda przeglądarka będzie udzielać tych informacji, chyba, że to jakoś zablokujecie. Z tego co się orientuję, w każdej przeglądarce jest możliwość zmiany nazwy przeglądarki, za jaką się podaje. Na pewno w Firefox i Operze jest takie coś, w IE chyba też z poziomu rejestru systemowego. A nie ma chyba przeglądarki, która by nie udzielała takich informacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Sprawdź przykład RM HTTP na naszej stronie, tam możesz udawać nawet przeglądarkę o nazwie Kupa :) I informacji niewiele przesyłasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arent Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 chyba najprościej jest uzywać anonymous proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jak chce się obniżać drastycznie prędkość połączenia z każdą stroną, to jest to najlepsze rozwiązanie ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arent Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 słyszałem że można również wyciągnąć z kompa info o maksymalnej rozdzielczości jaka jest dostępna na karcie graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi