Norman Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Czesc, ja mam takie pytanie: czy w Game Makerze można (za pomocą GML, klocków, lub innych rzeczy) zrobić: a) Zmianę pozycji myszki B) Symulację kliknięcia myszką Czyli np. po 3 sekundach od uruchomienia gry, myszka zmienia pozycje na X w folderze, klika i mi go zamyka. Bardzo to dla mnie ważne, dziekuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Lipca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Jest takie coś jak Help w Game Makerze - i tam masz wszystko w działach o myszce właśnie i o ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 31 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Wiem, że jest help, tylko albo ja nie zauważyłem, albo nie ma takiej opcji :( Dlatego pytam się Was czy da się coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 W Game Makerze da się prawie wszystko zrobić więc nie pytaj czy się da tylko jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Lipca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Napisalem wyraźnie - w działach o myszce i o ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 31 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Nom znalazłem, jak ustawić pozycję myszki :) display_mouse_get_x() Returns the x-coordinate of the mouse on the display. display_mouse_get_y() Returns the y-coordinate of the mouse on the display. display_mouse_set(x,y) Sets the position of the mouse on the display to the indicated values. a da się zrobić symulację KLIKNIĘCIA? Żeby symulowało kliknięcie myszą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 tylko 3 funckja ustawia pozycję myszki, 2 pierwsze ją zwracają. A kliknięcia chyba się nie da, bo klawiatury znalazłem, a myszy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ahhh i ludzie mowia ze game maker ma nieograniczone mozliwosci. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A nie chodzi ci o coś w stylu że po jakimś czasie pewna zmienna zmienia sie na 1 i jak jest myszka na obiekcie jeśli jakaś zmienna to 1 to ma coś z obiektem zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Nie, chodzi mi o to, że gdy jest na przykład ZMIENNA=5 to niech myszka ustawi się na 50x70y (wogóle nie w grze, tylko na monitorze, kursor windowsowski) i niech symuluje klikniecie myszka... To pierwsze juz umiem wykonac (ustawic pozycje myszki), ale nie wiem jak zrobic zeby myszka sama sie kliknela, czyli symulcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 No właśnie mówie. Zrobisz se zmienną, jakoś gdzieś zmieni sie na 1 (to zależy od ciebie ;p) a jak skoliduje się z obiektem to coś z nim zrobi i zmieni sie z powrotem na 0. Będzie kliknięce ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 e on chce zrobić wirusa:P najeżdza poza okienko GM i bawi się folderami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Nie wypali to bo to ma klikac gdy gra jest zminimalizowana, symulowac ruchy usera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Nie wypali to bo to ma klikac gdy gra jest zminimalizowana, symulowac ruchy usera <{POST_SNAPBACK}> To idź sie C++ uczyć ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Nie wypali to bo to ma klikac gdy gra jest zminimalizowana, symulowac ruchy usera <{POST_SNAPBACK}> W Gm'ie to Ty tego za Chiny nie zrobisz. Już lepiej Delphi albo C/C++ wziąć... EDIT: 454 post :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Game Maker jak sama nazwa wskazuje to program do robienia gier, a nie takich rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ok, dzieki za pomoc! Pozdrawiam all! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi