Kaara Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 No wiec tak chyba z jakiegoś arta mam taki kod na wyświetlanie Paska L CREATE global.hpamount = 2000 global.hpmax = 100 global.linelength=0 DRAW: draw_rectangle_color(x-10,y-25,x+global.linelength,y-28,c_red,c_red,c_red,c_red,false) if global.hpamount > global.hpmax global.hpamount = global.hpmax if global.hpamount < 0 global.hpamount = 0 STEP global.linelength= global.hpamount / global.hpmax * 30 To jest obj_controller i ten kod przerobiłem na draw_rectangle_color(view_xview+100,view_yview-25,view_xview+global.linelength,view_yview-28,c_red,c_red,c_red,c_red,false) i mam dziwny problem bo jak tak to napisze to pasek mi sie nie chce wyświetlić ;/ nie za bardzo wiem co robic ;/ prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 draw_rectangle_color(view_xview+100,view_yview-25,view_xview+global.linelength,view_yview-28,c_red,c_red,c_red,c_red,false) Chyba pasek wychodzi poza room jak jest na minusie, ale nie jestem pewien :jezor: EDIT: Nie room tylko view :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 @UP: Masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Nie nie wychodzi, bo przykładowo 640-25 = 615 =D GML if global.hpamount > global.hpmax global.hpamount = global.hpmax if global.hpamount < 0 global.hpamount = 0 Daj w Step Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 a czy na pewno view_yview= 640?! :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi