Cobra Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 jak mam zrobić ścigałke zeby np. gdy skręcam w lewo to samochud skręca w lewo jak prawdziwy wuz a nie ze naciskam lewo to caly samochod przesuwa sie w lewo. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Tu już będziesz musiał się fizyką pobawić, a jak chcesz proste skręcanie to rotate użyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja coś takiego zrobiłem ale nie pamiętam do końca jak :/ Jak mi się uda odtworzyć to dam znać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Lipca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 w lewo if speed>0 then direction+=5; w prawo if speed>0 then direction-=5; do góry if speed<5 then speed+=0.5 else speed=5; na dół if speed>0 then speed-=0.5 else speed=0; w draw draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,1,1,direction,c_white,1); (ale nie wiem czy podałem w dobrej kolejności). O to chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Mu chodzi o to żeby wozem zarzucało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 22 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Gnysek to nie to (wuz kręci sie w kółko) grałeś w jakomś scigałkę i jechałeś samochodem o coś takiego mi chodzi :] :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Lipca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 to zamień sobie if speed>0 then direction-=5; na speed>1 i wtedy dopiero jak będzie jechał będzie skręcał. to samo w przypadku drugiego kiedunku. Eewntualnie jakaś notacja wykładnicza... im szybciej jedzie, tym bardziej skręca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 22 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 coś źle :] stoi w miejscu i sie kręci w kółko w lewo wogule nieskręca i do tyłu niejedzie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 A jaką masz wersje GM??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 23 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 a wersie 6.1 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 No to masz powinno pomóc :] http://www.warezlinki.friko.pl/car.ra rozszerzenie zmień z .ra na .rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 23 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Dzienki :thumbsup: o to chodziło :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi