Luksor Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Mam obiekt, który definiuje zmienną, ma to w create: GML global.stacja=false; Jak ma kolizję z obiektem stacji paliw to ma tam taki skrypt: GML global.stacja=true; Obiekt, który wyświetla tekst przy kolizji ma w draw coś takiego: GML if global.stacja=true; { draw_text(x+60,y+64,"Mozesz kupic 500 paliwa za 100 kasy.#Aby kupic, wcisnij Shift."); } I teraz pytanie: Dlaczego tekst wyświetla się cały czas, a przy kolizji ze stacją jest error?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 średnik if global.stacja=true >> ; << do wywalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 średnik if global.stacja=true >> ; << do wywalenia dzięki, teraz działa jak należy :] EDIT: A jeszcze takie jedno pytanko: Jak zrobić, że jak gościu wyjdzie poza stacje to global.stacja będzie false? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 dzięki, teraz działa jak należy :] EDIT: A jeszcze takie jedno pytanko: Jak zrobić, że jak gościu wyjdzie poza stacje to global.stacja będzie false? Nie jestem pewien ale: if ! place_meeting(x,y,gosciu) global.stacja = false; :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Nie jestem pewien ale: if ! place_meeting(x,y,gosciu) global.stacja = false; :) Działa :D dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi