LolikZabijaka Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Tak, więc ja odświeżę ten temat z tym samym zapytaniem: Jaka jest wasza ulubiona kreskówka ??? Temat mnie znów zainteresował, więc odświeżam, ponieważ stwierdziłem że nie warto pisać nowego tematu. Powód odświeżenia ? Ekipa Gmclanu bardzo się zmieniła od czasu napisania tego tematu. Więc proszę teraz "nową" ekipę aby opisała swoją ulubioną kreskówkę. P.S. Admini i Modzi nie dawajcie mi za to warna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Kiedyś: Wszystkie które chodziły na CartoonNetwork i Fox Kids. Hmm,Flinstonowie,Looney Tunes(chyba tak to szło):czyli ogólnie wszystkie z królikiem Bugsem,kaczorem Duffy,tym małym marsjaninem z czerwoną szczotą na głowie i zielonym psem,Tom i Jerry,Johnny Bravo,Jam Łasica,hmm...Dextera się też oglądało,Strusia Pędziwiatra,Scooby Doo,Spidermana,Świat według Ludwiczka,Pinky i Mózg,Krowa i kurczak,ogólnie kreskówki Hanna i Barbara czy jakoś tak. Troche nie po kolei,ale wymieniałem na szybkości. Jesczze dawniej temu oglądałem też Reksia,Smerfy,Muminki,hmm...tyle chyba. Nie przepadałem natomiast za bolkiem i lolkiem,spidermanem,jakimiś wilkami i zającami itp. Aktualnie:The Simpsons,South Park,Family Guy(Głowa Rodziny),Włatcy Móch,Przerysowani i chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Jam Łasica było boskie. Poza tym Simpsonsy tylko. No i anime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 @UP: Ja tak samo :P Ale jeszcze kiedyś na disney channel oglądałem sobie brenda i pan łiskers - to było coś :D. Zawsze z tego śmiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Kiedyś: Wszystkie które chodziły na CartoonNetwork i Fox Kids. Hmm,Flinstonowie,Looney Tunes(chyba tak to szło):czyli ogólnie wszystkie z królikiem Bugsem,kaczorem Duffy,tym małym marsjaninem z czerwoną szczotą na głowie i zielonym psem,Tom i Jerry,Johnny Bravo,Jam Łasica,hmm...Dextera się też oglądało,Strusia Pędziwiatra,Scooby Doo,Spidermana,Świat według Ludwiczka,Pinky i Mózg,Krowa i kurczak,ogólnie kreskówki Hanna i Barbara czy jakoś tak. Troche nie po kolei,ale wymieniałem na szybkości. Jesczze dawniej temu oglądałem też Reksia,Smerfy,Muminki,hmm...tyle chyba. Nie przepadałem natomiast za bolkiem i lolkiem,spidermanem,jakimiś wilkami i zającami itp. Aktualnie:The Simpsons,South Park,Family Guy(Głowa Rodziny),Włatcy Móch,Przerysowani i chyba tyle. dziwna wypowiedź najpierw napisałeś że lubisz Spidermana a potem że za nim nie przepadasz ?? :o :tv_happy: ja też bardzo lubię bajki hanna barbera zwłaszcza adamsów i kocią ferajnę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ja tam swojego czasu lubiłem np. YataMan, coś tam o ciuchci (ale to jak byłem mega mały), pokemony i wiele innych których tytułów nie pamiętam. Teraz bajek nie oglądam, może dla tego że jestem za stary? a może że po prostu nie mam czasu.... ;] UP: No rzeczywiście... :) sam sobie zaprzecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 "dziwna wypowiedź najpierw napisałeś że lubisz Spidermana a potem że za nim nie przepadasz ??" Napiszę tak: Rok 1998: W kwietniu Fox Kids rozpoczyna swoją emisję w Polsce. Premiery kreskówek: Pinokio; Hutch Miodowe Serce; Księżniczka Sissi; Księżniczka Tenko; Patrol Jin Jina; Trzy małe duszki; Teknoman; Eskadra Orła; M.A.S.K.; Kleszcz; Piotruś pan i piraci; Pełzando; Spiderman; X-Men; Mysz i potwór; Potworne pomidory i in. Premiery seriali: VR-Troopers; Klub Szalonego Profesorka; Masked Rider; Eerie Indiana; Eerie Indiana: Inny wymiar; Gęsia skórka; Beetleborgs; Liceum na morzu. To było jak miałem ok. 7 lat,bałem się poprostu tych kreskówek,a dokładnie X-menów,ale zawsze te dwie kreskówki uchodziły u mnie za jedną. Dopiero po paru latach zacząłem systemtycznie oglądać przygody człowieka pająka. A tu link,może komuś się przypomni jakaś dawniej oglądana kreskówka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fox_Kids Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Brenda & pan Łiskers, Simpsonowie. I to chyba wszystko :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Miś Push-Upek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Simpsonowie i Family Guy. Feynorn to czyta, przygotujcie sie na "Tylko dzieci ogladaja kreskowki" oraz jestem zbyt dorosly aby takowe ogladac" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 1 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 W dzieciństwie lubiłem Dextera i Ed, Edd, Eddy. Szczególnie Dexter był niezłą satyrą. Japan pewnie się zgodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Szczególnie Dexter był niezłą satyrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 moje dzieciństwo to dragon ball. teraz kazda niemalze kreskowka w necie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A Batman Beyond ktoś pamięta? Świetne wskrzeszenie mrocznego rycerza, szczególnie w filmie kinowym Return of the Joker. Nie była to typowa kreskówka dla dzieci [choć trudno nazwać to kinem wyłącznie dla dorosłych], widać było krew, bohaterzy nie tylko okładali się piąstkami, ale widać też było śmierć, nawet małą rólke miały panny spod latarni. W ostatecznej wersji trzeba było zmienić połowe dialogów, wyciąć sporo scen walk, usunąć zabijanie i krew. Polecam nieocenzurowaną wersję reżyserską wszystkim fanom Batmana, szczególnie że zgarnęła lepszą średnią ocen niż wszystkie aktorskie filmy z człowiekiem-nietoperzem [no oprócz Dark Knighta] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Teraz bajek nie oglądam, może dla tego że jestem za stary? a może że po prostu nie mam czasu.... ;] Na bajki nigdy się nie jest za starym. Miś Push-Upek! :o :o :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Kubuś Puchatek, Smerfy, Samuraj Jack, "Yin,Yang,Yo", Krecik, Rumcajs, Klasyka Dinseya, Dexter's Labolatory,Koziołek Matołek... ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 "Yin,Yang,Yo" FTW! Chi Ku Ua! Krecik też w sumie. Ulubiona bajka z dzieciństwa. Jednak ulubione kreskówki to Digimon (wszystkie sezony) i "What's new Scooby-Doo?" we gonna after you, we gonna solve that mystery... XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ja wszystkie "gupie" kreskówki oglądałem, jak jam ląsica, krowa i kurczak, a z takich teraz to preferuje "ale jaja" w stylu family guy, the simpsons i south park. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 co nowego u scoobiego nie było już chyba robione przez hanna barbera ale i tak jest fajne :D Jednak uważam że HB robiło bajki świetne a może nawet najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale w "Co nowego u Scoobiego" jest więcej akcji i humoru. Lepsza jakość i oprawa graficzna. Szczególnie podoba mi się odcinek "Dyskoteka niewidzialnego człowieka" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 co nowego u scoobiego nie było już chyba robione przez hanna barbera ale i tak jest fajne :D Jednak uważam że HB robiło bajki świetne a może nawet najlepsze Warner Bros też nie było złe. Akurat czytałem sobie o rożnych wytwórniach i natrafiłem na ten fragment: Warner Bros. Entertainment (Warner Brothers) – amerykańska wytwórnia filmowa. Warner Bros. jest producentem lub dystrybutorem ponad sześciu i pół tysiąca filmów fabularnych. Oraz czternastu tysięcy tytułów animowanych (w tym półtora tysiąca kreskówek) I jeszcze jedna ciekawostka: Wytwórnia została założona przez braci Warner - emigrantów z Polski. Urodzeni w Krasnosielcu na Mazowszu. :jezor: I kawałek o CartoonNetwork:(nawiązujący do tych dwóch wytwórni) Częścią Cartoon Network jest Cartoon Network Polska. Seriale nadawane w Cartoon Network pochodzą głównie ze studia Hanna-Barbera i Warner Bros. No to tyle,źródło Wikipedia. @LolikZabijaka: Scooby Doo: produkcja odbywała się w ich studio Hanna-Barbera, zaś od 2001 odbywa się w Warner Bros. Animation.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Przed chwilą odszukałem na youtube parę odcinków prawdziwego klasyka, jakim jest Secret Squirrel. Two Stupid Dogs też było dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Hehe, jako mały szczyl uwielbiałem Yattamana oraz Dajmosa (czasy przedszkola rox xD), potem Tajemnicze Złote Miasta (City of Gold: Children of the Sun), do teraz mam na płytce wszystkie odcinki :D no i potem to już pokemony hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Przed chwilą odszukałem na youtube parę odcinków prawdziwego klasyka, jakim jest Secret Squirrel. Two Stupid Dogs też było dobre. Dzięki za przypomnienie.xD http://www.youtube.com/watch?v=4CULOzAAa7s Puściłem pierwszy lepszy filmik i wszystko sobie przypomniałem z tego odcinka. Heh,to były czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Gibon, zobacz na temat Metro Goldwyn Mayer. : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 :o :o :o Co w tym dziwnego ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Może znacie taki kanał Boomerang?? Tam są dopiero klasyki prawie wszystkie od Hanna -Barbera :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Gibon, zobacz na temat Metro Goldwyn Mayer. : P Ulala. Wrzucę jako ciekawostkę: Metro-Goldwyn-Mayer lub MGM – amerykańska wytwórnia filmowa, zajmująca się produkcją filmów, mająca swoją siedzibę w Hollywood. Założycielami przedsiębiorstwa byli urodzony w Warszawie Samuel Goldwyn (1879-1974), Marcus Loew (1870-1927) i Louis B. Mayer i (1885-1957). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 MGM Zrobiło m.in. Tom i Jerry :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Hehe, jako mały szczyl uwielbiałem Yattamana oraz Dajmosa Zapomnialem ze byly takie bajki w ogole :D ale fakt przedszkole i wczesna podstawówka to sie ostro oglądało :D Było jeszcze anime o dzieciaku który sie boi białych majteczek, ale co to mogło być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi