Cora Wind Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak by ktoś miał troche wolnego czasu prosze o stworzenie mi kilka grafik trawy rozmiar 32x32 grafika od góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak by ktoś miał troche wolnego czasu prosze o stworzenie mi kilka grafik trawy rozmiar 32x32 grafika od góry. przecież Ty jesteś podobno grafikiem :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak by ktoś miał troche wolnego czasu prosze o stworzenie mi kilka grafik trawy rozmiar 32x32 grafika od góry. Możesz zrobić trawę tak: Nałóż jakieś kolory na pustą kartkę (nawet spray'em w paincie) -> potem dodaj jakąś teksturę trawy np. w Paint Shop Pro -> uruchom GIMP'a i "Stwórz bezszwowy" obrazek i masz gotową trawę :) Ale takie małe obrazki na trawę to zły pomysł, bo za często się powtarzają i dziwnie to wygląda. Zobacz też ten post :) EDIT: A tutaj świerzo upieczona trawa, tylko, że o trochę większym rozmiarze :) Ciemniejsza: Jaśniejsza: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 2 przykłady trawy: 1. i przykład 2 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 przecież Ty jesteś podobno grafikiem blink.gif Ale trawa jakoś mi nie wychodzi ;) Dzięki all za grafike to chyba wystarczy :D Nie wszystkie są dobre , chodzi o to żeby po nałożeniu ich obok siebie pasowały do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nie wiem, czy się będzie nadawało, ale boki będą do siebie pasowały. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Funkcje GIMP'a po kolei: 1) Rzum RGB 2) Rozmycie Gaussa (1px) 3) Wyciosaj 4) Stwórz bezszwowy Coś takiego :P Ewentualnie jakieś lekkie mapowanie wypukłośći - ale to bardziej do betonu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nie. Najpierw Filtry-Lawa-Deseń "green" Potem nowa warstwa Renderowanie-Chmury-Plazma Potem w właściwościach warstwy "odcień" Połącz w dół Stwórz bezszwowy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 http://www.tutorialwiz.com/grass_texture/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nie. Najpierw Filtry-Lawa-Deseń "green"Potem nowa warstwaRenderowanie-Chmury-PlazmaPotem w właściwościach warstwy "odcień"Połącz w dółStwórz bezszwowyTeż fajnie wygląda :) Ale po co się tak bawić? Moja technika lepsza do uzyskania betonu xD Edit: Aha :P Nie to mi chodziło. Ja w tym poście wyżej nie wymieniałem, jak ty to robiłęś, tylko tak, jak ja bym to zrobił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 mam wode w piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Tu jest fajna trawa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mój sposób jest bardzo prosty... wystarczy 'Paint', zrobić kilka odcieni zielonego, np. 5 i zacząć 'pryskać' od ciemno-zielonego do jasno-zielonego... potem 'zmglić' to jakimś filtrem (np. w GM'ie jest coś takiego) i masz całkiem ciekawą trawkę. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 nie, nie jest ciekawa, ja proponuje google grafika i wpisac grass texture, cos tam znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Przepraszam że odświeżam! Ale nadal potrzebuje jakieś trawki ładnej w rozmiarze 32x32 ! Wszyscy dajecie trawę o bardzo dużym rozmiarze dziękuje ale ja potrzebuje w rozmiarze 32x32 ! Ja niechciał bym również aby trawa była paintowa tzn( wypełnienie kolorem zielonym i spray :/ ) Szukam już godzine i nic.. Potrzebuje aby trawa się ze sobą łączyła i ładnie wyglądała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 taka moja trawka https://gmclan.org/uploader/2845/trawa.png sie w paincie pobawilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Ehh.. no dziękuje że poświęciłeś dla mnie te kilka chwil , ale czy przeczytałeś dokładnie co napisałem? ;/ Ja niechciał bym również aby trawa była paintowa tzn( wypełnienie kolorem zielonym i spray :/ ) Więc dalej potrzebna jest mi ta Trawa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barcio Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Kilka takich trawek zmalowałem, nie wiem czy ci pasują, ale starałem się. ( W tych rzeczach dobry nie jestem ) Nie robiłem ich metodą: Wypełnij i zamaluj sprayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 U siebie na uploaderze znalazłem coś takiego: A że ciut za duże, to zawsze można sobie przeskalować ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Wow Barcio, Ta twoja 1 Trawka nawet ładna, wykorzystam ją! Dzięki. Proszę o Jeszcze! Ehh Lenin :/ To nie jest przypadkiem Sprayowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nie wiem czy się przyda, ale trzeba ją trochę zmniejszyć i odrobinkę poprawić, bo troszkę widać loopowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 No, Nobody! ładne też wykorzystam! Dziękuje Slicznie. Prosze o Jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 no to prosze cie dziecko bardzo: http://images.google.com/images?client=ope...sa=N&tab=wi tylko nie mow ze nie potrafisz przeskalowac do 32x32, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi