Cobra Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 :( jak zrobić, żeby mój ziom skakał najlepiej jaki klocek bo wziołem wszystkie jak chce skoczyć to kolo sie przesuwa do przodu i czy jest taka opcia że jak skręcam w prawo to ziom przekręca sie w prawo a jak w lewo to przekręca się w lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 czy jest taka opcia że jak skręcam w prawo to ziom przekręca sie w prawo a jak w lewo to przekręca się w lewo <{POST_SNAPBACK}> Musisz robić zmianę sprajtów. Jak gość idzie w lewo to ustawiasz odpowiedni sprite itd. To można łatwo zrobić klockami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 A do tego służy skrypt: sprite_index=nazwasprite'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Co do tego obracania to myśle, że ten przykład Ci pomoże, a jak nie to przynajmniej naprowadzi: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=61 autor: Choosen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 dobra dzienki nawracać umiem :P a skakać jaki klocek :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 vspeed-=10; :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Hmmm... ja u siebie mam taki kod: if (global.height = global.ground) then { gspeed = -7; cgravity = mygravity; } Nie wiem czy to wystarczy, zresztą zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 vspeed-=10 w jakiej zakładce ten klocek niemogę znałeżć :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Chyba move ale nie jestem pewien :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 vspeed-=10 w jakiej zakładce ten klocek niemogę znałeżć :lol2: <{POST_SNAPBACK}> Zakładka move, klocek się nazywa "Set the vertical speed", taka strzałka czerwona skierowana w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 znalazłem i nie skacze :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 A dodałeś grawitacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 mam grawitacię o taką! :sp_ike: if place_free(x,y+1) {gravity = 0.5} else {gravity = 0} move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 if place_free(x+4,y) {x+=4} if place_free(x-4,y) {x-=4} if ! place_free(x,y) {vspeed = -10} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Zrób skakanie tak jak ja w tym przykładzie: http://members.lycos.co.uk/aagm/example/skakanie/ Bierzesz tam plik platform.gmd . Kompatybilny tylko i wyłącznie z GM 5.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 15 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 :o A ja mom wersję 6.1, ale odpaliło, a może masz jeszcze na wroga, żeby strzelał we mnie z gnata. :D Tragedia. Może chociaż jakieś przecinki? Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lipca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 No, bo mi zgłaszają, że to jak shoutbox wygląda. Kto chce po banie?? Spóźniłeś się. :D Już wszystko powywalałem. Twórz w spokoju grę na konkurs. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi