hudy0070 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam kod: GML draw_text(x,y,keyboard_string) jak zrobić żeby pisac max 50 literek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam kod: GML draw_text(x,y,keyboard_string) jak zrobić żeby pisac max 50 literek? Ale wogule 50, czy 50 na linijke? Na linijke draw_text_ext, a jeśli wogule to: GML if string_length(keyboard_string)>50 then keyboard_string=string_copy(keyboard_string,1,50); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 GML text= string_copy(keyboard_string,1,50) draw_text(x,y,text) :) albo GML text = string_delete(keyboard_string,50,string_length(keyboard_string)-50) draw_text(x,y,text) @UP i tak moje wydatniejsze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 wogóle 50 literek thx ale włożyć to w stepa czy w drawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 draw! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 w drawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 co ? :boxed: Ty Nobie !! wszystkie kody rysujące wstawiamy do drawu, więc nie pisz takich głupot ! czytaj: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9989 Edit: @UP. wcześniej miał napisane w step'ie ;/ :boxed: :skołowany: najlepiej step ale też możesz w drawie. @DOWN: Się wie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 ThX wam Marek.S Wymiatasz :D:D:D Edit: a można zapytać jak zrobić żeby po napisaniu Textu i po naciśnięciu enter on rysował się gdzieś obok tak jak w GG wiem że nie do tematu ale potrzebne @UP jaki skromny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 tak miałem ale mi chodziło o text = string_delete(keyboard_string,50,string_length(keyboard_string)-50) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 w takim razie potrzebne było by jeszcze zdefiniowanie tej zmiennej w create text='' ale po co ? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi