Ray Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam, szukałem ale nie znalazłem, potrzebuje przykładu izometrii na game maker'a 6.1 wersja pro. Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś by mi go ukazał, a także bym umieścił w Credits'ach. Bardzo potrzebuje tego przykładu, da/zrobi mi ktoś go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 erm... izometria to rodzaj grafiki... :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam, szukałem ale nie znalazłem, potrzebuje przykładu izometrii na game maker'a 6.1 wersja pro. Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś by mi go ukazał, a także bym umieścił w Credits'ach. Bardzo potrzebuje tego przykładu, da/zrobi mi ktoś go? napisz o co dokładnie Ci chodzi,o budynki postawione pod kątem czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Mu chodzi o silnik skakania i poruszania się z izometrycznymi grafikami. Na forum gm'a był taki, bardzo dobry ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Szukałem, nie znalazłem, chodzi mi ogólnie o jakiś przykład izometrii, jak by ktoś dorobił domki, skakanie, poruszanie sie, kucanie i kladzenie sie na ziemi to bym napisał ze wspól-autor :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 A umiesz zrobić te rzeczy w top-dopwn? jeśli tak to moge ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Niestety nie. Nikt nie ma linka chociaż do zwykłego przykładu izometrii z zwykłym chodzeniem :D ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 http://www.gmclan.org/up863_11_izometric_p...ad_topdown.html W top-downie łatwiej różne rzeczy zrobić (moim zdaniem), jeśli nie potrafisz nic porządnegop zrobić w top-down, to w izometrii też sobie nie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Dzięki za ten topdown, dużo od izometrii sie nie różni chyba :D. Ale ma ktoś linka do izometrii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 To była izometria :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 To jest izometria, tylko mapa, jak i cały silnik jest w top-down! Powiem prościej! Jest to top-down, jednak wyświetlany jako izometria! Są prosrtsze maski obiektów i 4 podstawowe kierunki, kapujesz? Zrobiłem to aby łatwiej było pisać silnik itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi