Mistyk Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mam neta 1.2mb/s. Pliki pobierają mi się z szybkością 100kb/s. koompel mi mówi że ma neta 1mb/s i pobiera 200kb/s. Czy to jakaś konfiguracja można podzielić na ilość pobierania przeglądania neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 prędkość dzieli się przez około 8x. EDIT: ja mam 1mb i pobieranie 120 kB/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Widzę, że wszyscy twoi kumple robią cię nieustannie w c**ja. ;) Na prędkości 1024 kbps nie wyciągniesz więcej niż 128 kb/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 O_O A ja spokojnie 200 kb/s wyciągam. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A może dostawca neta nie taki? Może to kwestja konfiguracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Zobacz jak to z SpeedTest.net Może cię oszukał? ;] Jak kupiłeś 1Mb to powinieneś ponad 100KB, a 2Mb to gdzieś z 250 (ja ciągnąłem 266 raz na wakacjach xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jezeli masz neta X kb/s, to maksymalnie mozesz sciagac X/8 kB/s. Jezeli jest wiecej to jest to blad u dostawcy neta, co np u mnie bardzo czesto sie zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mogę się kłucić! :D Mam neta 1mb/s i przeciętna prędkość to jakieś 120kb/s Ale raz jak pobierałem film na telefon, nie pamietam z jakies strony... xD To szło 600-900kb/s o_O Edit: Skoro płacę za 1mb/s to czemu dzieli się przez 8?? O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 bo to mb a nie MB tak samo jak kb to nie kB różnica to bity/bajty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Edit: Skoro płacę za 1mb/s to czemu dzieli się przez 8?? O_O Pierwsza kwestia -> płacisz za 1Mb/s czyli 1 megabit na sekundę, a prędkość podczas ściągania plików jest podawana w megabajtach na sekundę. Wielkość liter ma znaczenie, bo: mb <- milibit (istnieje w ogóle coś takiego o_o ? ) Mb <- megabit mB <- milibajt (chyba też coś takiego nie istnieje, ale z przedrostków tak wynika) MB <- megabajt Przedrostki jednostek się kłaniają :P . Wiadomo, że prościej jest napisać mb mając na myśli megabajty, ale to formalnie oznacza milibity, czyli coś co jest bodajże o 1,25*10^(-10) razy mniejsze :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 1mb/s to będzie po prostu 0,001 bita, czyli 1 bit pobierany 1000 sekund (16 minut) :D 8 bitów = 1 bajt zatem 1024 Kb = 128 KB, co nie znaczy, że na łączu 1k nie można uzyskać lepszej prędkości - w umowach jest napisane, że jest to przybliżona prędkość i zależnie od rożnych warunków może się wachać (jak wchodziło Chello, to pierwsi abonenci którzy brali 1Mb mieli nawet po 5Mb w nocy :P) w końcu zwykły kabel UTP może przesyłać dane z prędkością do 100Mb/s, reszta zależy od tego co po drodze się dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 1mb/s to będzie po prostu 0,001 bajta, czyli 1 bajt pobierany 1000 sekund (16 minut) biggrin.gif Bita, Gnysiu. Bita, nie bajta :P . Masz rację, sam sie już zakręciłem w wielkości literek gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi