Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam pewna prośbę czy powiedział by mi ktoś jak zrobić, by wysłać linka załóżmy www.wp.pl/kkfisdfsiadasdas(czyli strona na jakiej się znajduję) na jakiś email czy mógłby mi ktoś pomóc z góry dziękuję ^^ sry za ortografie itp. ale klawia mi szwankuje a i robie to w php (za pomoc dzieki mike_p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mem pena prozbe czy pwiedzial by mi ktos jak zrobic by wyslac linka zaluzmy www.wp.pl/kkfisdfsiadasdas(czyli strna na jkiej sie znajduje) na jakis email czy moglby mi ktos pmuc z gory dzikuje ^^ sry za ortorafie itp. ale klawia mi szwnkje Mam pewna prośbę czy powiedział by mi ktoś jak zrobić, by wysłać linka załóżmy www.wp.pl/kkfisdfsiadasdas(czyli strona na jakiej się znajduję) na jakiś email czy mógłby mi ktoś pomóc z góry dziękuję ^^ sry za ortografie itp. ale klawia mi szwankuje To nie takie trudne. I nie wmówisz mi, że to wszystko wina klawiatury. Chodzi o php? <php mail("twoj@stary.pl","temat","$_SERVER[HTTP_HOST]"); ?> Czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 niedziala w jakim czasie ma to dojsc wyslalo ale bez dalszej czesci jest np www.wp.pl a nie www.wp.pl/asdgsdgsd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Jak ci się czas nie podoba to sobie zrób własny serwer SMTP, czy jak to się tam nazywa. Hmmm... Spróbuj $_SERVER['HTTP_HOST']+$_SERVER['PHP_SELF'], nie wiem czy to wina tego, ale zobacz. Pewnie jest do tego jakaś inna zmienna :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 tak tez niestety niedziala a moze dalo by sie zrobic zeby wysylalo tresc strony to bym jakos przeedytowal A dalo by sie zeby wyslalo zmienne czy jak one sie nazywaja (niepamietam) f1 i f2 a i chcialbym sie zapytac czy jak postaiw / czy // to to co dalej napisze (w tej linice) niebeidze sie liczyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 <a href="mailto:scheise@berlin.de?body=link">Wyślij</a> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 To jest chyba w html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 <a href="mailto:scheise@berlin.de?body=link">Wyślij</a>To tylko spowoduje otwarcie programu pocztowego i automatyczne utworzenie zaadresowanej wiadomości. ;) Sasuke-Kun chodzi o automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 a ja bym chcial zeby to odrazu zostalo wyslane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 tak tez niestety niedziala a moze dalo by sie zrobic zeby wysylalo tresc strony to bym jakos przeedytowal A dalo by sie zeby wyslalo zmienne czy jak one sie nazywaja (niepamietam) f1 i f2 a i chcialbym sie zapytac czy jak postaiw / czy // to to co dalej napisze (w tej linice) niebeidze sie liczyc ? WTF? Polish please! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 WTF? Polish please! Chodzilo mi oto co zapisuje sie w formularzu czyli np zapisuje sie 2453 jako f1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Aaa. </php mail("sam@jestes.pl","F1",$_GET['f1']); ?> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 A jak jest F1 i F2 to po przecinku dodac (sory ale jestem zielony z php dzis sie za to wzielem) niewysyla :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Po kropce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Niewysyla mam zapisane tak <form action="nw.php" method="GET"> : <input type=text name=f1><br> : <input type=password name=f2><br> <input type=submit value="Wyślij"> </form> a plik nw.php </php mail("astro18na46@gmail.com","F1.F2",$_GET['f1.f2']); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nie o to mi chodziło :P </php mail("astro18na46@gmail.com","F1.F2",$_GET['f1'].$_GET['f2']); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 dalej niewysyla ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No to kiepsko ;( Ale nie wysyła czy nie dochodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 nic niemam na skrzynce pocztowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 To może jeszcze dojdzie. W ogóle to z jakiego serwera wysylasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 yoyo.pl (wczesniej chodzilo ale tylko sama strona i to dochodzilo odrazu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Możesz wysłać max 10 maili w ciągu godziny. Może w tym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 w ciagu 1h dostalem na gmaila tylko 1 mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No to coś jest źle z yoyo, ze skryptem, albo próbowałeś wysłać 9 niepoprawnych maili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 sproboje za 1h dalej niedochodzi. Chcialbym zostac przy tym z wyslaniem pelnego linka wiec czekam na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Zamiast: </php mail("astro18na46@gmail.com","F1.F2",$_GET['f1'].$_GET['f2']); ?> daj <?php mail("astro18na46@gmail.com","F1.F2",$_GET['f1'].$_GET['f2']); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Lol shift mi się nie wcisnął :D No ale to poprawił chyba, bo by mu tego chyba nie potraktowało jako skrypt. @DOWN Bosh... :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 DZIALA JESTES BOSKI! (Niezauwazylem xD) Temat do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 To zamknij :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 nieda sie EDIT juz wiem jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi