Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Tak jest, to już drugi oficjalny konkurs! Nagroda za pierwsze miejsce: Oryginalny klucz do programu Game Maker Termin oddawania prac: 15 lipca 2005 na adres xxxxxxxxxxx Tematyka: Przeciwnicy szturmują na gracza, a ten musi się bronić rozwalając w drobny mak kolejne hordy przeciwników. Co do reszty (widok, liczba graczy, tryby, czy plansza przesuwana itd.) macie pełną swobodę. Pamiętajcie jeszcze, że im mniej cudzych dodatków, dll'ów, grafik i dźwięków użyjecie tym gra będzie wyżej oceniona! Pamiętajcie także by nie przesadzać z oryginalnością. Za same łamani stereotypu punktów przyznawać nie będę jeśli nie przełoży się to na jakość i ciekawość, tak więc dobrze rozplanujcie grę. Forma pracy: Wysyłamy ją w formie EXE na wyżej podany adres. Limit wielkości pliku - brak, ale pamiętajcie im wiecej zajmuje tym gorzej jeżeli nie przekłada się na jakość. Uwaga: Nie używamy zewnętrznych silników 3D ani nie podlinkowujemy całej gry napisanej jako dll. Uwaga... czas... start! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wersja GMa ? Dowolna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Nie, tylko 3.3... Wersja dowolna, ale uprzedzam, że nie wiem czy kupując klucz do GM 6.x jest on kompatybilny wstecz, bo w przód tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Tematyka akurat dla mnie ;) Nie ma co - startuje! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 A można oddać klucz jak się nie chce go i przekazać osobie z miejsca niżej? Bo wziąłbym udział w konkursie (uwielbiam tematykę na gry typu Phobia), ale mam legalny klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 No to chyba twoja sprawa co zrobisz z wygraną, nie? :lol: Ja też mam legalny klucz, a zacząłem już coś kombinować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 No przeciez mozna zadedykowac klucz komus innemu albo oddac osobie na drugiej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ojojojojoj :o tematyka nie moja bajka, ale trudno i tak wygram :] Powiedzcie mi tylko czy można gre zrobić w 3d?? Bo jak nie to nie startuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Co do reszty (widok, liczba graczy, tryby, czy plansza przesuwana itd.) macie pełną swobodę.<{POST_SNAPBACK}> Czytać nie umiesz, Bigshark? :P Masz pełną swobodę, więc 3D też można B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 A masz gdzieś napisane, że nie można? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Nie mam legalnego klucza (brak kasy), więc biorę się do roboty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ja sie tylko pytam czy pomysł bardzo liczy się w konkursie ?? Bo ja mam dobry pomysł ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Masz zrobić grę a la Crismonland czyli jeden ludek kontra wróg. A przeciwnika, co chwile jest więcej... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Gdybym ja sędziował, to bym dał dodatkowe punkty za oryginalność. Ja bym jednak nie silił się na oryginalność, gdybym nie potrafił takiego pomysłu dobrze zrealizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 A czy główny bohatYr może dysponować bronią strzelającą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Nie, może tylko walić z pięści... ==' Bigshark, błagam nie dobijaj mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 oj sory , juz wiem ze moze strzelac pytałem sie kogoś :D Sory za takie pytania ale zanim zaczne robić gre chce mieć 100% pewność że spełnia ona waranuki konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Oprócz tematyki, rób co chcesz :] Trudne warunki nie powiem ;) A ja mam pytanko - przysyłamy gre w *.exe czy *.gmd? -.- Bo na pierwszym konkursie trza było gmd... Więc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wg. mnie regulamin jest niesprecyzowany. Przecież to będzie bezsens, skoro w walce o klucz można korzystać z funkcji zarejestrowanego GMa (3d, particle, dll). To jest czyste nakłanianie, żeby użyć pirata :P . No chyba że się korzysta z GM 4.3, ale z niego to raczej nikt nie korzysta xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Proszę nie kasujcie możliwości użycia opcji z zarejestrowanej wersji... Ja już takich rzeczy użyłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Wg. mnie regulamin jest spoko :) Używasz co chcesz, żadnych ograniczeń ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Panie Mamrocie, jak potrafisz, to i bez funkcji dostępnych tylko w wersji zarejestrowanej zrobisz grę super wypas itepe. Te funkcje wcale nie dają aż tak wiele, jak ci się wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ta... Ja użyłem jak narazie tylko 1 klocka tylko dostępnej po rejestracji... Tylko do zmiany kursora ;) A tak jade na podstawach... Klocki rulez! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ja to wogule nie używam funkcji podstawowwego GMa (prócz dodawania dźwięków i spritów). Zawsze staram się aby w mojej grze zostały użyte tylko i wyłącznie funkcje odkryte przesz zarejestrowanie gma?? Pytacie sie dlaczego?? Ato dlatego ze nie poto placiłem 30 euro żeby teraz korzystać z niezarejestrowanych funkcji :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Nie wiem po co klocek do zmiany kursora, jak prościej zrobić sprite, schować myszkę i ustawić żeby objekt ze spritem myszki miał zawsze współrzędne myszki :) . Jak miałem niezarejestrowanego GM to tak robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Marmot - Sam sobie zaprzeczasz. Chyba łatwiej dodać 1 klocek niż - zrobić sprite, schować myszkę i ustawić żeby objekt ze spritem myszki miał zawsze współrzędne myszki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Kolejne pytanie brzmi: Do kogo się wysyła grę do sprawdzenia? Myśle że do Ranma_mana, ale kto tam wie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 no to chyba kolejny raz "łomahabicz" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja życze tylko wszystkim powodzenia ;) No i dobrej zabawy. Ja nie biore udziału :] Zresztą i tak bym miał małe szanse nawet na III miejsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 A jest jakiś limit wielkości gry? Np. 10mb? :P Bo moja już zajmuje 2mb (przez muze) :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi