PsichiX Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Tytuł: XenoN Online Engine Gatunek: Silnik MMO Opis: Dzięki temu silnikowi można stworzyć dobrą gre 3D na dodatek multiplayer. Silnik składa się z kilku rozszerzeń i podsilników, w tym ze wszystkich skryptów XenoN Core 0.2 (wczesniej dawalem tylko czesc jego skryptow). Dodatkowo poprawilem grafike i dodalem skrypt do ladowania modeli *.obj i rysowanie cubemap, co pozwoli zrobic gry jeszcze lepsze graficznie. Używanie: *wszystkie skrypty ktore mozna zmieniac sa umieszczone w folderze XenoN Online Sections, reszty nie powinno sie zmieniac. W obiektach podalem opisy wylacznie tam gdzie byly konieczne, a reszta powinna byc zrozumiala dla tych, ktorzy tworzyli juz gry 3D. Download: DOWNLOAD (GMCLAN) Rozmiar pliku: Ponad 5 MB Autorzy: Programowanie: PsichiX Fabuła: Brak Grafika: PsichiX, OpenGL Extensions SDK, TurboSquid.com Muzyka: Brak Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Przestań rzucać silnikami i zrób z tego gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Lookam na 2 screen i widzę FPS: 8, i dziękuję, sam napiszę. Borek już pokazał, że 3D nie znaczy lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Pablo: FPSy sa tak male przez zbyt duza liczbe obiektow drzew, ustawilem ich duzo by pokazac z jak najlepsza jakoscia, poza tym to screen z testow na slabym kompie, a kazdy bedzie mogl zmienic ilosc obiektow roslinnosci. PS. Juz mozna sciagac - wersja gm6. Sciagajcie i oceniajcie. PS2. Jesli fpsy sa u Was za male to w aplikacji serwera, w obiekcie server, event create jest linijka: grass_numb=125. Zamiencie 125 na 0 i bez krzakow powinno smigac szybciej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 No no silnik ekstra. PS: Psyhix jak możesz to włącz gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 zakładam na próbe serwer, potem włączam klienta. Normalnie wszystko się łączy elegancko, ale po 5 sekundach gra się zawsze wiesza :huh: próbowałem 4 razy i ciągle to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 To zalezy od predkosci i ilosci roslinnosci bo te dane po polaczeniu sa natychmiast ladowane z serwera (mi to zajmuje 1-2 sekund), wyzeruj liczbe krzakow (gras_numb) i sprobuj jeszcze raz. Zaraz sprobujemy przez hamachi. W edicie dam login i haslo. EDIT: IP: 5.100.214.153 Login: XenoN Online Pass: test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 juz wszystko chodzi. fajny silniczek, na nim będzie robiona też Sythia ? Ale ona wykorzysta tylko funkcje multiplayerowe tego silnika , bo chyba nie będzie 3d ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Sythia bedzie akurat gra 2d na multiplayu XenoNa Online. A teraz zapraszam do przetestowania jak sie gra przez siec. Potrzebny Hamachi bo ja bez niego sie nie polacze. IP: 5.100.214.153 Login: XenoN Online Pass: test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Sorry, the free service is at full capacity. Please try later or upgrade to sendspace Max™ to enable guaranteed slots and instant, fast downloads. Poproszę o mirrora :) http://img152.imageshack.us/img152/6668/lo...ltwojamahr7.png Przy zdejmowaniu itema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 supcio engine!!! 9/10 5/5. Ściagnołem sprawdzilem miodzio!! Niestety nie potrzebuje go, ale i tak jest zaklepiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Ponad 5MB?? Dokładnie 14,7MB <lol> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 dodalem skrypt do ladowania modeli *.obj i rysowanie cubemap, co pozwoli zrobic gry jeszcze lepsze graficznie. Czy w GM da się zrobić poruszanie obiektem 3D tego typu że przygotuję sobie 5 modeli 3D dzięki którym postać by miała wykonać ruch ręką ( np ) , nie da się czegoś takiego chyba, więc jak w Gm-ie można zrobić: dobrą gre 3D Heh? :) Nie maltretuj starców. E: Ja po prostu chciałem zadać pytanie nie zakładając nowego tematu heh xD ;) Serdecznie przepraszam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Dobrze, że 3D, przynajmniej forum nie zaleje się nieciekawie wykonanymi mmorpgami, wykonanymi przez początkujących. @UP więc jak w Gm-ie można zrobić: dobrą grę 3D Wystarczy tylko umieć ;d E: o kurczę stary temat ;/ sorki, nie zauważyłem dat :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 ehhh, przynajmniej nie silnik robiony z przykladow... taki sobie nie widzialem zasnych bugow wiec dam 4/5 za wolna a mam nowy komp wiec, tak gm nie jest do robienia 3d e:gesiego, gesiego... sory nie przeczytalem ostatniego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Heh, fakt, silnik zdecydowanie stary i do najwydajniejszych nie nalezy. Ale dla ciekawych mam informacje - po premierze Soullanda wydam jego okrojony silnik MMO + EnvSys. Czyli będziecie mogli zobaczyć prawdziwe możliwości nowego XenoNa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 A kiedy się pojawi ten "Soulland" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 niedlugo oficjalna zapowiedz powinna sie ukazac. Ciagle przekladam premiere glownie z mojego powodu - studia zaczynam i jednoczesnie pracuje a na tworzenie nie mam teraz zbyt wiele czasu. powiem tak - zdecydowanie jeszcze w tym roku skonczymy Soullanda (bardzo cieszace wiesci, nie? ;p) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 buuuu ja nie chce aby soulland wyszedl w tym roku!!!! lol bardzo cieszace, a moglbyc pokazac screeny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 masz tu filmik z wersji alpha, to byly poczatki silnika: http://pl.youtube.com/watch?v=SVzioYHCT8E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 niezle mi sie bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 no psichix jak zwykle swietny silnik ale grafa avataru ze ja pitole ;p 3/5 sorrka :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi