Pieter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie będę się tu rozpisywał. Parę osób tego oczekiwało. Dzięki Snake za dll i prace którą w niego włożyłeś by w końcu mógł powstać pierwszy Cheat tool napisany w GM :) Napisane tylko w celach edukacyjnych.* Jeżeli macie jakieś propozycje albo pytania to piszcie, chętnie wam odpowiem, aha żeby nie było =) bot jest napisany pod TIBIE... Nie fatygujcie się chyba, że macie konto na którym możecie sprawdzić jak działa, a jak nie to pozostaje wam sprawdzić jak to jest napisane :P Opis na życzenie Ranmusa: Ogólnie takie funkcje do nauki jak to działa... pokazuje aktualny stan postaci, może zmienić IP dzięki czemu możemy grać na otsie i nick widzialny tylko przez nas. Pokazuje także liste postaci na aktualnie zalogowanym koncie i status online. Czekam na propozycje. Adresy znajdują się w skrypcie "tibia_constans". Znajdowanie adresów możecie umożliwić sobie programem o nazwie: Cheat Engine Tibia 8.1: https://gmclan.org/up44_3_gmbot.html Tibia 8.21: https://gmclan.org/up44_4_gmbot821.html jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej o pisaniu cheatów/botów czy czegokolwiek pod tibie bądź inną grę to odwiedźcie tpforums.org * tia... jaaaaaaaaaasne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nawet fajne podoba mi się ale nie jestem graczem w tibie bo tibia to gów*** więc 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Miło, że dałeś ocenę i nie kliknąłeś gwiazdki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 eee...co ten bot niby robi?:P czy ja wiem czy bot...hmmm na razie to tylko taki identyfikator ;p zrób jakieś autoexpienie itp. xf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 hum... to nie jest program tylko przykład w jaki sposób BOTY działają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja nie wiem czy trzeba to mówić, samo położenie tematu w odpowiednim dziale mówi czym to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Głupcy! Żal mi was. Nie doceniacie pracy Pietera i Snake. Założe się że za nic takiego czegoś nie zrobicie. Musicie zacząc programować w jakimś innym, trudniejszym języku niż GM. Tam ludzie szanują siebie i swą prace. Ocena 5/5. Gratuluje Pieter, oby tak dalej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie gram w Tibię więc nie przetestuję, ale widzę, że coś mało tych opcji :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ładny, solidnie wykonany kawałek kodu. W tibie nie gram, ale mój kumpel gra i przetestuje. Ja dam 4 symbolicznie bo nie mogę głosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Przetestować nie mogę, bo Tibii nie mam ;P Ale brakuje w tym examplu komentarzy - nie każdy wie jak posługiwać się tymi funkcjami z mojego DLL-a tak, by coś odpowiednio zmienić czy odczytać w procesie :P A jak ktoś nie miał z czymś takim do czynienia jak operowanie na pamięci procesu to nic nie skapuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 ano nie jestem specem od opisywania rzeczy :S przykro mi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Nawet fajne. Przydało mi się do zmiany nicka i zalogowaniu się do OTS'a. Zmieniłem sobie pseudo z "Giwik Amakin" na "Orlen Boss". Dodaj poruszanie się bohatera ;). Ale przede wszystkim: Mało w Tibię gram ;) Ocena: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Tuxman, gdzieś indziej wspominałeś że nie grasz w tibie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 To można zrobić w Cheat Engine tylko że trudniej xD.(sam mam cheat engine) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 A nie zauważyłeś, że to przykład jak to zrobić BEZ cheat engine? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 ano nie jestem specem od opisywania rzeczy :S przykro mi ;/ Leń, i tyle :P To można zrobić w Cheat Engine tylko że trudniej xD.(sam mam cheat engine) Trudniej ? A nie zauważyłeś, że to przykład jak to zrobić BEZ cheat engine? ;p I to w GM ;D BTW: Tak sobie pomyślałem, że ludzie będą sobie nawzajem wykradać hasła przez to odczytywanie z pamięci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Snake, to i tak już od dawna jest praktykowane... Tyle, że nie w GM :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 O to właśnie mi chodzi, że w GM. Grasz w grę i Cię okradają z haseł z komunikatorów ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 wątpię żeby ktoś coś takiego praktykował :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zawsze można spróbować odszukać w pamięci progarmu Gadu-Gadu czy jest w nim przechowywane nie zaszyfrowane hasło. xDD To wtedy taki borek daje do almory HAXO4AA i ma hasełka na naiwnych nic Bogu winnych dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Można ale nie dawajcie pomysłów bo jeszcze jakiś kretyn będzie próbował się zabawić kosztem innych... Od tej pory nie pobieram żadnych gier napisanych w GM xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jak się ma kaspara nowego to on raportuje że jakiś proces probuje się włamać do innego i podaje jaki do jakiego etc ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zwykła ochrona proaktywna... Nic wielkiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Sorry za lekkie przedawnienie, ale mam pytanko. Ten DLL, to on ma te same funkcje co packet.dll, i dodatkowe (dzięki temu może działać na GM). Chce wiedzieć jak to działa, gdyż może przydać mi się ;d Czy jak chce np. zrobić lighthacka to muszę kombinować z packet.dll Jak to ma wyglądać, powiedz mi ;d Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 nie musisz kombinować z packet.dll, bo jest on od wysyłania pakietów do servera gry, a do light hacka wystarczą zwykłe adresy ;] zaraz zresztą updatne tego bota do najnowszej wersji tibii... Tibia 8.21: https://gmclan.org/up44_4_gmbot821.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że projekt miał oficjalną stronę. Mogę prosić o linka ? =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 nie, to nie ten projekt ;p tamten projekt był pisany w delphi i miał o wiele większą funkcjonalność. To tutaj to tylko przykład jak napisać jakiegokolwiek bota/czita/trainera w GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Odświeżam ;D Widzę w sktypcie jednym kod: GML PlayerLevel = $624BF8+104; PlayerHealth = $624BF8+116; PlayerHealthMax = $624BF8+112; BattleList = $624CD4; PlayerID = $624BF8+120; Connected = $77D3F8; RSAadr = $5A5610; IPFirst = $774CF0; I z kąd wziąłeś te znaczki? ;D Jakiś inny program czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 To jest wartość szesnastkowa ( HEX ). Btw. Adresy znajdują się w skrypcie "tibia_constans". Znajdowanie adresów możecie umożliwić sobie programem o nazwie: Cheat Engine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 to są adresy <_< E:kurde za wolny jestem... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi