Markuz Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam ponownie :jezor: Jak zrobić życie ( bar ) Aby był cały zielony i gdy ubywa życie zmienia się stopniowo na czerwony, dodam że max hp=100 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 GML draw_healthbar(view_xview+50,view_yview+820,view_xview+200,view_yview+850,global.hp,c_red,c_red,c_green,0,true,false) Chyba powinno działać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 nie wyświetla się nic nie wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 sorki, pewnie dlatego, że masz za mały view, albo wogóle go nie masz GML draw_healthbar(50,20,200,50,global.hp,c_red,c_red,c_green,0,true,false) tak powinno być dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 https://gmclan.org/up1558_11_pasek_hp_i_mp_...iennych_v2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 no dziękuję bardzo, mam cię dać do Credits? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 było by milo, ale to jak chcesz =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Siemka Może mi ktoś napisac jak zrobić tak aby np.: mam pasek z maną i chce abe przy użyciu fali uderzeniowej dopuki nie puszczę klawisza ubywa po 3 pkty many ale jak dojedzie do końca (czyli 0) samo przestaje?? da się tak zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 GML // w evencie wciśnięcia klawisza: if mana>=3 { //kod na tą "falę uderzeniową" mana-=3 } ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 kod z falą uderzeniawą to znaczy gdzie dokladniej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ..... w tym miejscu co napisałem, masz wkleić ten kod, który masz (bo chyba masz skoro nic nie wspomniałeś że nie masz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 heh... no wiesz robie pierwszą gre i niezbyt znam terminy mozesz mi to wyjasnic z tym kodem co to jest itd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 A może by tak łaski pan zrobił sobie nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ups sorki :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi